FinansWatch

Fed-chef holder partilinjen - ser ingen grund til at flytte renten

Thomas Barkin, chefen for den amerikanske centralbanks afdeling i Richmond Virginia, ser ingen grund til at hæve eller sænke rentne i USA.

Thomas Barkin, chefen for Federal Reserves afdeling i Richmond i Virginia, holder sig til manuskriptet fra bankens seneste rentemøde og ser ingen grund til at hverken hæve eller sænke den toneangivende rente i USA. Barkin mener samtidig, at den lavere inflation kan være på grund af forbigående faktorer.

Helt som centralbankformand Jerome Powell også fremførte det i starten af maj.

"I den sammenhæng giver det mening fortsat at være tålmodig," sagde Thomas Barkin ifølge Bloomberg News i en tale i New York onsdag.

"Der er ikke noget stærkt argument for at skubbe renten op, når inflationen er under kontrol; der er ikke noget stærkt argument for at bevæge renten lavere, når væksten fortsat er sund."

Barkin pointerede samtidig, at økonomien i USA fik et "stemningschok" i slutningen af 2018 og starten af 2019, og det styrker argumentet for en tålmodig tilgang.

Fed-direktøren pegede også på, at mange frygter for en recession - især set i lyset af det mangeårige opsving, USA har været vidne til. Barkin mente dog, at der er større risiko for, at et opsving dør af et "hjerteanfald" end af "alderdom".

"Jeg ser stadig en økonomi, som er sund. Men tilliden - især erhvervslivets tillid - er skrøbelig."

Ifølge Barkin er de amerikanske virksomheder bekymrede for den politiske polarisering, de internationale markeder og handelskrigen, og hvordan det påvirker den globale økonomi.

"De fortæller mig, at de fastholder deres investeringsprogrammer, men er forsigtige omkring finansieringen af større ekspansioner."

Thomas Barkin er i 2019 ikke medlem af Federal Reserves rentekomite, Federal Open Market Committee (FOMC), som fastsætter renten i USA.

Mere fra FinansWatch

Spar Nord udsteder kapital for 500 mio. kr.

Spar Nord er nået til enighed med en række professionelle investorer om udstedelse af tier 2-kapital. Obligationerne udstedes med Nykredit og Spar Nord som Joint Bookrunners.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs