FinansWatch

Loomis straffes hårdt på børsen efter hvidvaskanklager

Over en længere periode har Loomis ifølge TV 2's Operation X leveret over en halv milliard kroner til et tiltalt vekselbureau i primært 200 og 500 euro-sedler.

Det svenske pengetransportselskab Loomis er hårdt presset på børsen i Stockholm torsdag, efter at TV2-programmet Operation X har afsløret sammenhæng mellem selskabet og et hvidvasktiltalt vekselbureau på Vesterbro i København.

Loomis-aktien falder med hele 8,8 pct. - eller 30,20 svenske kr. - til 314,80 svenske kr. torsdag eftermiddag. En del af faldet hænger dog formentlig også sammen med, at retten til et udbytte på 10 svenske kr. per aktie torsdag fragår aktien.

Justeret for det er faldet altså på 20,20 kr. - eller 5,9 pct. - fra onsdagens lukkeniveau på 345 svenske kr.

Over en længere periode har Loomis leveret over en halv milliard kroner til det tiltalte vekselbureau i primært 200 og 500 euro-sedler.

Da Nordea, som også efterforskes for brud på hvidvasklovgivningen, i foråret 2017 ophævede samarbejdet med det tiltalte vekselbureau, trådte Loomis ifølge Operation X til og oprettede en konto til vekselbureauet i en anden bank.

Kontoen var åben i syv måneder, indtil politiet i slutningen af 2017 ransagede vekselkontoret og beslaglagde al indestående på kontoen.

I den periode nåede Loomis at levere kontanter for samlet 169 mio. kr. til vekselbureauet, fremhæver Operation X.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs