FinansWatch

Federal Reserve fastholder renten

For tredje rentemøde i træk fasholder den amerikanske centralbank sin toneangivende rente, fed funds rate, i intervallet 2,25 til 2,50 pct.

Den amerikanske centralbank har onsdag aften fastholdt sin toneangivende rente, fed funds rate, i intervallet 2,25 til 2,50 pct.

Det fremgår af Federal Reserves rentemeddelelse.

Beslutningen om den uændrede rente var helt som ventet. På forhånd havde 88 ud af 90 adspurgte økonomer ifølge Bloomberg News regnet med en uændret rente, ligesom handelen med fed funds futures indikerede en markedssandsynlighed på 97,8 pct. for, at renten ville være den samme efter denne uges todages rentemøde.

Det er tredje rentemøde i træk, at Federal Reserve fastholder sin rente. Det samme var tilfældet i januar og i marts.

Centralbanken gennemførte imidlertid også tidligere i år en markant vending mod en mere lempelig pengepolitik. I januar droppede banken sin formulering om behov for yderligere "gradvise renteforhøjelser" og erstattede den med en "tålmodig" pengepolitisk position.

I marts tog banken yderligere to skridt væk fra den stramme politik, da banken signalerede nul renteforhøjelser i 2019 mod to ventede forhøjelser tilbage i december, ifølge det såkaldte dot-plot-diagram med de individuelle bankdirektørers renteforventninger. Federal Reserves chefer lovede samtidig et stop for bankens kvantitative stramninger, salg af bankens obligationer, til september og med blot halv kraft ind til da.

Federal Reserve hævede senest sin rente i december sidste år. Det var fjerde gang i 2018, at banken løftede den toneangivende rente. Det var samtidig den syvende renteforhøjelse fra centralbankens side i perioden med Donald Trump som præsident.

Trump tiltrådte embedet i januar 2017, og har flere gange siden juli sidste år stærkt kritiseret Federal Reserve og formand Jerome Powell for de gentagne stramninger af pengepolitikken. Tirsdag krævede præsidenten en rentesænkning samt kvantitative lempelser af centralbanken.

"Vi har potentialet til at gå op som en raket, hvis vi fik nogle sænkninger af renten, eksempelvis 1 point, og nogen kvantitative lempelser," skrev Donald Trump tirsdag på Twitter.

Federal Reserve har samlet set hævet sin renten ni gange, siden centralbanken indledte den nuværende stramningscyklus i december 2015.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs