FinansWatch

Analytiker: Ny beregningsmetode vil påvirke Topdanmark negativt

Ifølge Mikkel Emil Jensen, aktieanalytiker hos Sydbank, vil en ændring i den såkaldte volatilitetsjustering påvirke investeringsafkastet negativt hos Topdanmark, der kommer med regnskab torsdag.

Når Topdanmark torsdag offentliggør sit regnskab for årets første kvartal, vil en ændring i den såkaldte volatilitetsjustering (VA) påvirke investeringsafkastet negativt.

Beregningen af denne er nemlig blevet ændret, hvilket betyder et negativt investeringsafkast af en engangskarakter på omkring 200 mio. kr. før skat.

Det bliver dog kompenseret af flotte underliggende afkast, vurderer Mikkel Emil Jensen, aktieanalytiker hos Sydbank. Han forventer, at Topdanmark når et negativt investeringsafkast på 24 mio. kr. i kvartalet.

"Det underliggende investeringsresultat har udviklet sig særdeles positivt i kvartalet drevet af flotte aktie- og obligationsafkast, hvilket delvist kompenserer for volatilitetsjusteringering," skriver han i en analyse.

"Topdanmark er en smule plaget af volatilitetsjusteringen i kvartalet, men et stærkt underliggende investeringsafkast og udsigt til et flot forsikringsmæssigt resultat kan være med til at sikre et lille løft af resultatprognosen for 2019," vurderer han.

Topdanmark venter i 2019, at den modelmæssige resultatprognose lander på 1000-1100 mio. kr. Den dækker over niveauet, resultatet ventes at lande på, såfremt en række forudsætninger om afkastet på de finansielle markeder opfyldes.

Mikkel Emil Jensen forventer, at Topdanmarks forsikringstekniske resultat er vokset med 2,4 pct. i årets første kvartal fra samme kvartal året før. Præmieindtægterne ses lande på 2327 mio. kr.

Det skyldes salgsvækst i områderne "Privat" og "Erhverv", hvor Sydbank-analytikeren venter, at det har foregået en nettotilgang af kunder samt en stærkere kundefastholdelse.

"Erstatningsudgifterne vil være positivt påvirket af en relativ mild vinter og et godt vejrlig i kvartalet. Omkostningerne lander på 389 mio. kr., forventer vi, godt hjulpet på vej af effektiviseringsprogrammet, men bremset en smule af nye investeringer relateret til digitalisering," skriver han i optakten.

Sydbank har siden 26. januar haft anbefalingen "sælg" for Topdanmark-aktien.

Regnskabet offentliggøres torsdag 25. april.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs