FinansWatch

Ny lov tvinger topchefers løn frem i lyset

Fremover kommer børsnoterede selskaber til at skulle oplyse detaljer om ledelsens præcise løn, bonusordninger og redegørelse for honorarer.

Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix

Børsnoterede selskaber som Mærsk, Vestas og Rockwool har tidligere været utilbøjelige til at oplyse detaljer om topchefers lønforhold, men nu skal ny lov få det frem i lyset.

Det skriver Børsen.

Ifølge Jim Hagemann Snabe, der er formand for Mærsk, vil mere transparens omkring topchefers lønforhold øge lønpresset.

Fra 1. juni er det et krav, at virksomheder inden for to år implementerer detaljerede lønoplysninger i årsrapporterne, og det indebærer blandt andet, at selskaberne skal oplyse detaljer om ledelsens præcise løn, bonusordninger og redegørelse for honorarer.

Ambus administrerende direktør, Lars Marcher, mener ikke, at topchefers løn bør være en privatsag, og Ambu har også allerede indført fuld lønrapportering ved det seneste årsregnskab.

Mange selskaber er ved at følge Ambu trop, kort før loven træder i kraft. Det gælder eksempelvis Carlsberg og Ørsted. Andre selskaber stritter stadig imod, trods et stigende pres fra investorer og omverdenen.

Mere fra FinansWatch

Minibørs skruer op for fokus på Danmark

Den svenske minibørs Spotlight har et godt øje til danske selskaber og har sat sig som mål at børsnotere 25 af slagsen i løbet af de næste tre år. Life science-selskaber er et prioriteret fokus, lyder det fra vækstbørsens nyudnævnte adm. direktør.

Kryptokollaps bliver lakmusprøve for industriens sikre havne

Et kollaps af en af de mest betroede stablecoins har sendt chokbølger igennem kryptoindustrien og skabt frygt for, hvad der vil ske, hvis en lignende skæbne undergår andre vigtige aktiver. Sammenbruddet er blevet sammenlignet med Lehman Brothers-krakket samt en historisk sort onsdag i 1992.

Mybanker-køb skal sikre udvikling fremfor kannibalisering

Både når det gælder forretningsmodel og arbejdsområde, så minder sammenligningsportalerne Lendo og Mybanker så meget om hinanden, at ”det nærmest er latterligt så kompartible de to forretninger er”. Det mener Johan Malmsten, der efter den norske mediekoncern Schibsteds køb af Mybanker er direktør for begge platforme.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs