FinansWatch

Skarp kritiker af Verdensbanken bliver dens nye chef

Efter den forhenværende præsident for Verdensbanken, Jim Yong Kim, trådte tilbage før tid, er hans afløser nu blevet fundet, og han har tidligere udtalt sig kritisk om den.

Foto: World Bank / Franz Mahr

David Malpass, der tidligere har markeret sig som kritiker af Verdensbanken, er udpeget som dens præsident.

Den 63-årige amerikanske finansmand David Malpass er fredag officielt blevet udnævnt som den 13. præsident for Verdensbanken.

Det oplyser Verdensbanken i en udtalelse.

USA's præsident, Donald Trump, nominerede i februar Malpass til at blive koreansk-amerikanske Jim Yong Kims efterfølger som Verdensbanken-chef.

Malpass er højtstående embedsmand i det amerikanske finansministerium og regnes for at være en af præsidentens allierede. Under Trumps valgkamp i 2016 var Malpass en af hans økonomiske rådgivere.

Valget af Malpass som ny chef kan umiddelbart virke lidt besynderligt.

Malpass er således skeptisk over for multilaterale institutioner og har tidligere gjort sig bemærket som skarp kritiker af netop Verdensbanken - specielt over institutionens lån af penge til Kina.

Verdensbanken arbejder med at yde hjælp og lån til den fattigste del af verden. Aktionærerne i Verdensbanken er lande, herunder Danmark.

Mere fra FinansWatch

Minibørs skruer op for fokus på Danmark

Den svenske minibørs Spotlight har et godt øje til danske selskaber og har sat sig som mål at børsnotere 25 af slagsen i løbet af de næste tre år. Life science-selskaber er et prioriteret fokus, lyder det fra vækstbørsens nyudnævnte adm. direktør.

Kryptokollaps bliver lakmusprøve for industriens sikre havne

Et kollaps af en af de mest betroede stablecoins har sendt chokbølger igennem kryptoindustrien og skabt frygt for, hvad der vil ske, hvis en lignende skæbne undergår andre vigtige aktiver. Sammenbruddet er blevet sammenlignet med Lehman Brothers-krakket samt en historisk sort onsdag i 1992.

Mybanker-køb skal sikre udvikling fremfor kannibalisering

Både når det gælder forretningsmodel og arbejdsområde, så minder sammenligningsportalerne Lendo og Mybanker så meget om hinanden, at ”det nærmest er latterligt så kompartible de to forretninger er”. Det mener Johan Malmsten, der efter den norske mediekoncern Schibsteds køb af Mybanker er direktør for begge platforme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs