Finansforbund: Karensperioder bliver problematisk når man skal tiltrække medarbejdere

Der skal gøres op med den såkaldte svingdør mellem finanssektoren og tilsynet, mener politikerne, men de netop vedtagne karensperioder gør det sværere for Finanstilsynet at få de nødvendige kompetencer, lyder kritikken.

I onsdagens forlig mellem regeringen, DF, S, SF og Radikale Venstre er politikerne blevet enige om indførelsen af karensperioder for Finanstilsynets bestyrelse. Men det gør det bare mere udfordrende for tilsynet at tiltrække kompetente medarbejdere, siger Finansforbundet til Børsen.

Konkret medfører forliget, at både formand og næstformand i tilsynet ikke må have arbejdet eller siddet i bestyrelsen i en større finansiel virksomhed de seneste fem år. Derudover skal Finanstilsynets bestyrelse opfylde fit and proper-kravene, der gælder for finansielle virksomheder, med henblik på at sikre en kvalificeret, uafhængig og upartisk bestyrelse.

Indførelsen af karensperioder vækker kritik fra Finansforbundet, der forstår behovet for at beskytte myndighedens integritet, men er bekymret for, hvad det vil få af konsekvenser for tilsynets kompetencer.

"Det er lidt et "Catch 22". Det er ekstremt vigtigt, at man sikrer Finanstilsynets integritet. Men problemet er, at det er endnu en udfordring for tilsynet i kampen om at få kompetente medarbejdere," siger næstformand i Finansforbundet, Michael Budolfsen, til Børsen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også