FinansWatch

Wall Street forbereder sig på gigant-børsnoteringer

Børsen i New York gør sig klar til et stort år, hvor flere tech-giganter, blandt andet Uber, Lyft og Airbnb haster mod børsnoteringer forud for en mulig ændring i investorers humør. Det skriver Financial Times.

Foto: CARLO ALLEGRI/REUTERS/Ritzau Scanpix

Da Levi Strauss i sidste uge blev børsnoteret efter tre årtier som privatejet, var det en påmindelse om, hvordan der på det amerikanske marked kæmpes voldsomme kampe for at få fat i de prestigefyldte børsnoteringer og indkomst herved, mens store tech-selskaber slås for at sælge aktier inden markedet igen bliver turbulent.

Muligheden for at gå glip af chancen for at udnytte de nuværende markedsforhold er en tanke, som de fleste topchefer plages af, forklarer Craig Corben, der er næstformand i Bank of America Merrill Lynchs afdeling for globale markeder.

"Når et vindue for børsnoteringer åbnes, vil du sandsynligvis gerne være en af de første, der kommer ud."

"Det er især sandt for den nuværende situationen på grund af de sikre udsigter. Men der er stadig en frygt for, at vi stadig står over for endnu en markedskorrektion," siger Craig Corben til Financial Times.

Ifølge data fra Bloomberg News er omkring 300 amerikanske selskaber i gang med klargørelse til en børsnotering - heriblandt Uber, Lyft og Airbnb.

Mere fra FinansWatch

Topdanmark holder udbyttefest

Ved den kommende generalforsamling vil Topdanmark foreslå at uddele, hvad der svarer til 145 pct. af årets overskud. Det er mere, end analytikerne havde regnet med.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs