FinansWatch

Forbrugerrådet vil have styrelse til at se på Nets høje priser i Danmark

Danske butikker betaler tre gange mere for at benytte Mastercard og Visa end svenske butikker. Forbrugerrådet Tænk vil nu have Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen til at se på sagen, skriver Børsen.

Foto: /ritzau/AP/

Forbrugerrådet Tænk undrer sig over, at den pris som Nets opkræver danske butikker for at benytte Mastercard og Visa er tre gange højere end i Sverige. Derfor vil Forbrugerrådet nu have Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen til at se sagen. Det skriver Børsen.

Ifølge Dansk Erhverv betaler danske butikker 1,02 pct. af varens pris til Nets for at indløse et internationalt debetkort, mens prisen i Sverige er 0,33 pct. For kreditkort lyder priserne på henholdsvis 1,27 pct. og 0,69 pct.

Tilbage i 2011 valgte myndighederne at droppe det daværende loft over butikkernes gebyrer på 0,4 pct. for debet kort og 0,75 pct. for kreditkort. Det skete ud fra tanken om, at Nets ikke længere havde monopol.

"Set med vore øjne kan der være god grund til at få en fornyet analyse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen af, hvorvidt denne særlige gebyrregel i betalingsloven i praksis bliver overholdt" siger seniorøkonom i Forbrugerrådet, Troels Holmberg.

I en anden Børsen-artikel kalder markedsdirektør, Henrik Hyltoft fra Dansk Erhverv det for noget piveri, og han påpeger, at der er flere andre kortindløsere i Danmark, herunder  Swedbank, Handelsbanken og Bambora´.

"Hvis de virkeligt ville noget i Danmark, kunne de gå ind med svenske priser på det danske marked. Så ville det helt sikkert få en betydning i markedet. Hvorfor skal deres priser også være så forskellige i Danmark og Sverige," siger Henrik Hyltoft.

Salg til kapitalfond skærer stor luns af Nets' overskud 

Nets er dyrere i Danmark end i Sverige 

Mere fra FinansWatch

Klarna tavs om stor spareplan

Hverken i Danmark, Norge eller på hovedkontoret i Sverige er der svar at hente om, hvordan Klarnas spareplan vil ramme fintech-selskabets afdelinger.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs