FinansWatch

Apple barsler med sit første kreditkort

Det amerikanske Iphone-selskab vil have en bid af markedet for finansielle tjenester og lancerer nu sit første kreditkort i samarbejde med Goldman Sachs.

Foto: Aly Song/Ritzau Scanpix

Mobiltelefoner og computere er ikke længere nok for amerikanske Apple, der mandag har præsenteret sin plan om bl.a. at rykke ind på markedet for betalingskort med lanceringen af Apple Card - et kreditkort udstedt i samarbejde med storbanken Goldman Sachs og Mastercard. Det skriver Financial Times.

Apple Card bliver integreret i selskabets eksisterende tjeneste Apple Pay, der er indbygget i it-selskabets Iphones, ligesom kortet bliver udstedt som et fysisk betalingskort.

Under pressemødet udtalte adm. direktør Tim Cook, at betalingskortet bliver den største innovation inden for kreditkort i 50 år.

"Med den succes og det momentum, Apple Pay har skabt, har vi lært meget om kreditkort," udtalte han på pressemødet, skriver Financial Times.

Apple Card giver brugeren 2 pct. cash back i et bonusprogram og bliver lanceret uden årlige gebyrer. Derudover er målet at give "hver bruger den laveste rentesats i industrien," udtalte direktør for Apple Pay, Jennifer Bailey, dog uden at sætte en konkret rentesats på.

Det fysiske Apple Card, der ifølge Financial Times bliver sendt på gaden til sommer i USA, vil udelukkende bære Apples logo samt brugerens navn. Alle andre oplysninger, såsom kortnummeret og udløbsdato, vil derimod være integreret i en sikkerhedschip i et Apple-produkt.

Mere fra FinansWatch

Dansk robotrådgiver nedjusterer forventninger

Både hvad angår AUM, antal kunder og omsætning justerer robotrådgiveren Nord Investments nu sine forventninger i den forkerte retning. Årsagen skal findes i de usikre markeder og en faldende investeringslyst, lyder det.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs