FinansWatch

DAB afviser Spar Nords købstilbud - og opjusterer forventningerne

Danske Andelskassers Bank har mandag aften afvist tilbud om overtagelse fra Spar Nord Bank.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Opdateret kl. 21.25.

Bestyrelsen i Danske Andelskassers Bank (DAB) har mandag aften afvist overtagelsestilbuddet fra Spar Nord og anbefaler aktionærerne at takke nej, da den mener, at det er mere attraktivt for banken at fortsætte som uafhængig eller indgå i andre mere "ligeværdige" sammenlægninger.

Samtidig opjusterer DAB forventningerne til 2019, ligesom banken lancerer en ny udbyttepolitik og har gennemført en rettet emission med et nettoprovenu på godt 241 mio. kr.

Det fremgår af en meddelelse til fondsbørsen.

"Vi anbefaler aktionærerne at sige nej tak til Spar Nords tilbud om at overtage banken. Vi mener ikke, at tilbuddet er attraktivt. Vi vurderer, at der er mere perspektiv og værdi for aktionærer i, at DAB udvikler sig selvstændigt eller i ligeværdige konsolideringer, som bestyrelsen allerede meldte ud før købstilbuddet fra Spar Nord blev offentliggjort den 1. marts 2019," udtaler bestyrelsesformand Anders Howalt-Hestbech i meddelelsen.

Hos DAB vurderes det, at en overtagelse fra Spar Nords side vil medføre "masseafskedigelser og nedlukning af regionale filialer".

"Disse handlinger, vurderer vi ikke, er i hverken aktionærernes, bankens eller vores kunders og medarbejderes interesse," konkluderer formanden.

DAB melder samtidig om, at bestyrelsen har modtaget indikation fra aktionærer med samlet 46,2 pct. af aktiekapitalen, at de ikke ønsker at acceptere Spar Nords bud.

DAB opjusterer samtidig med afvisningen også og regner nu med en basisindtjening i år i intervallet 135 til 165 mio. kr. mod førhen 120 til 160 mio. kr. Desuden løftes forventningen til resultatet før skat til intervallet 300 til 355 mio. kr. mod tidligere 70 til 130 mio. kr.

Resultatet før skat er hjulet af 161 mio. kr. i et ventet skattefrit provenu i forbindelse med salget af aktierne i Sparinvest til Nykredit, samt et udbytte efter skat på 21 mio. kr.

DAB lancerer samtidig en ny udbyttepolitik, der betyder, at banken hvert år vil returnere 30 til 50 pct. af årets resultat til aktionærerne. Desuden har DAB gennemført en rettet emission, som har sikret banken et nettoprovenu på 241,3 mio. kr. Pengene skal anvendes til at refinansiere højtforrentet gæld og styrke kapitalgrundlaget.

Emissionen er sket til 8,30 kr. per aktie, hvilket er knap 2 pct. over mandagens lukkekurs på 8,16 kr.

Endelig lancerer DAB et nyt langsigtet mål om en forrentning før skat af egenkapitalen på 10 pct. om året.

Mere fra FinansWatch

Topdanmark holder udbyttefest

Ved den kommende generalforsamling vil Topdanmark foreslå at uddele, hvad der svarer til 145 pct. af årets overskud. Det er mere, end analytikerne havde regnet med.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs