FinansWatch

Kunde i Københavns Andelskasse er tiltalt for hvidvask af milliarder i USA

Københavns Andelskasse beholdt svensk kunde på trods af kendskab til, at kunden var tiltalt i en sag om hvidvask af 1,6 mia. kr., som menes at stamme fra investerings- og pyramidesvindel.

Foto: Ritzau Scanpix/Nikolai Linares

Svenske Monark Finance AB udløste 16 hvidvaskalarmer i Københavns Andelskasse frem mod februar 2018, og blot få uger efter kom det frem, at selskabets hovedaktionær og adm. direktør, Firoz Patel, også var tiltalt i sag om hvidvask af milliarder. Alligevel opsagde banken først samarbejdet med kunden og meldte transaktionerne til Bagmandspolitiet i august sidste år, efter Finanstilsynet allerede havde politianmeldt banken. Det skriver Børsen.

Firoz Patel blev tiltalt for hvidvask af 250 mio. dollars svarende til 1,6 mia. kr. allerede i 2016 af de amerikanske myndigheder. Politiet mener, at pengene stammer fra investeringssvindel, pyramidespil og distribution af børneporno. Firoz Patel afviser alle anklagerne mod ham, skriver avisen.

Alarmerne blev udløst af suspekte transaktioner, hvor det svenske selskab blev beskyldt for at være løbet med 40 mio. svenske kr., som tilhørte svenske opsparere, ifølge mediet.

"Med jævne mellemrum burde de have set efter negative nyheder og andre ting. Hvis nogen bliver tiltalt, burde det være dukket op i deres baggrundstjek. De gjorde tydeligvis ikke deres job ordentligt," siger den britiske antihvidvaskkonsulent Graham Barrow til Børsen.

To direktører, som stod i spidsen for Københavns Andelskasse i perioden, vil ikke kommentere sagen.

Hesalight-stifter udløste stribevis af hvidvaskalarmer i lukket andelskasse

Mulig hvidvask i andelskasse kan være den største sag på dansk grund

Mistænkelige transaktioner for milliarder løb gennem Københavns Andelskasse 

Mere fra FinansWatch

Ny direktør vil ikke have ret, bare fordi hun er chef: "Det bedste argument bør vinde"

Efter små tre år i Microsoft Danmark vinker Anne Marie Kindberg farvel for i stedet at blive kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar fra 1. februar. De første dage skal hun formentlig lytte lidt mere, end hun skal tale, og så ser hun frem til at blive en del af en virksomhed, der ifølge hende kommer til at revolutionere bankbranchen, som vi kender den.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs