FinansWatch

Tilliden til Danske Bank rammer lavpunkt – lavest blandt nordiske konkurrenter

Danske Bank er så hårdt ramt af bankens hvidvasksag, at tilliden til banken er lavest i den danske banksektor og også lavere end hos bankens konkurrenter i Norge, Sverige og Finland. Det viser ny undersøgelse af FinansWatch i samarbejde med analysehus.

Tilliden til Danske Bank er lavest i det danske banklandskab og samtidig dårligst sammenlignet med storbankens nærmeste direkte konkurrenter i Norge, Sverige og Finland.

Det viser den nye rapport "Finanstillid 2019" foretaget af FinansWatch i samarbejde med analysehuset Caliber.

Undersøgelsen er baseret på næsten 4.000 besvarelser fra repræsentativt udvalgte respondenter i 11 lande, hvor godt 1.500 af respondenterne er danskere. Undersøgelsen omfatter de 25 største danske banker samt de største banker i 11 andre lande. Derudover indgår de største danske og internationale forsikringsselskaber samt de største danske pensions- og realkreditselskaber.

På en skala fra 1 til 100 er respondenterne blevet bedt om at vurdere deres tillid til en række finansselskaber, hvor 0-39 svarer til meget lav tillid og 80-100 svarer til en meget høj tillid.

På en absolut sidsteplads ligger Danske Bank (Danmark) med en score på 33,1, og dermed oplyser de respondenter, som har angivet at kende Danske Bank (Danmark), at de har en meget lav tillid til banken.

"Det er naturligvis på ingen måde tilfredsstillende," udtaler chef for privatkunder i Danske Bank, Thomas Mitchell, i et skriftligt svar til FinansWatch.

Ingen overraskelse

I Danmark følger Saxo Bank efter Danske Bank blandt de banker, som der er lavest tillid til. Ser man på de seks største nordiske banker, kommer Danske Bank (Finland) ind på en næstsidsteplads med en score på 47,1 ud af 100.

Derefter følger Nordea (Sverige) med en score på 47,7, Danske Bank (Sverige) med en score på 51,8 og Nordea (Danmark) med en score på 53,3.

I toppen blandt de største nordiske banker ligger Handelsbanken (Sverige) med en score på 66,5 efterfulgt af Handelsbanken (Norge) med en score på 63,2 ud af 100 point.

At Danske Bank præsterer klart dårligst i undersøgelsen kommer dog ikke bag på banken, lyder det fra Thomas Mitchell.

"2018 var et skidt år for Danske Bank på grund af Estland-sagen, der meget forståeligt har præget omgivelserne tillid til banken," udtaler han med henvisning til bankens hvidvaskssag i Estland, hvor mistænkelige transaktioner for omkring 1500 mia. kr. ifølge banken selv er gået igennem bankens estiske filial.

Vil genvinde tillid

Danske Banks Thomas Mitchell peger videre på, at det som følge af bankens størrelse ikke er overraskende, at det er i Danmark, at man scorer lavest i målingen.

"Men det har været en stor og meget alvorlig sag, og det sætter også negative spor på vores øvrige markeder, om end i mindre grad. Vi håber og tror på, at 2018 var et lavpunkt for Danske Bank, og vi arbejder stenhårdt på at genvinde kundernes og omverdenens tillid, men vi er også meget bevidste om, at det kommer til at tage tid," lyder det fra Danske Banks chef for privatkunder.

Ser man på den samlede danske banksektor, er der ifølge undersøgelsen mest tillid til Ringkjøbing Landbobank og Middelfart Sparekasse.

Undersøgelsen er en del af rapporten "Finanstillid 2019", der tager temperaturen på befolkningens tillid til de største finansvirksomheder – både i Danmark og internationalt. Finanstillid 2019 udgives i et samarbejde mellem FinansWatch og Caliber.

Se preview af rapporten her: http://insight.finanswatch.dk/rapporter/2019/finanstillid/

"Finanstillid 2019" indgår i FinansWatchs videntilbud - FW Insight. Læs mere om FW Insight her:

http://insight.finanswatch.dk/faq/

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere