FinansWatch

EU-lande enige om en ny finansiel tilsynsstruktur

EU-landene er nu blevet enige om et nyt regelsæt og en nye måde at strukturere det finansielle tilsyn på i hele EU, så tilsynet fremover bliver mere ens landene imellem. I forhold til hvidvask er de nye regler indrettet på at forhindre svage led. Udspillet vækker glæde hos forbrugerorganisation.

Kommissionens næstformand, Valdis Dombrovskis, er ansvarlig for finansiel stabilitet, finansielle tjenester og EU's kapitalmarkedsunion. Foto: /ritzau/AP Photo/Virginia Mayo

Europa-Parlamentet og EU's medlemsstater er blevet enige om de centrale elementer i reformen af det europæiske tilsyn inden for de finansielle markeder, herunder hvidvask.

"Dette er et vigtigt skridt i retning af målet om ikke blot ét enkelt regelsæt, men også en konsekvent tilsynsindsats i hele EU. De europæiske tilsynsmyndigheder spiller en central rolle i at opnå et ensrettet tilsyn for at sikre lige vilkår for finansielle institutioner og investorer i EU. Dette er en forudsætning for en fuldt udviklet kapitalmarkedsunion," udtaler Kommissionens næstformand, Valdis Dombrovskis, der er ansvarlig for finansiel stabilitet, finansielle tjenester og EU's kapitalmarkedsunion.

Læs artiklen gratis

Registrer med din E-mail.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere