FinansWatch

Den amerikanske centralbank fastholder renten

Federal Reserve vil stoppe sine kvantitative stramninger til september, og fastholder som ventet sin rente, lyder meldingen onsdag.

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, fastholdt onsdag helt som ventet sin toneangivende rente i intervallet 2,25 til 2,50 pct., men mere overraskende signalerede banken via det såkaldte dot-plot-diagram, at der slet ikke vil komme nogen renteforhøjelser fra dens side i hele 2019.

Det er en markant ændring i forhold til seneste dot-plot-diagram i december sidste år, hvor Federal Reserves bankchefers individuelle bud indikerede to renteforhøjelser i 2019 og en i 2020.

Diagrammet for marts peger fortsat på en renteforhøjelse i 2020.

Centralbanken oplyste desuden, den vil afslutte sin igangværende kvantitative stramning ved udgangen af september i år.

Federal Reserve har en enorm obligationsbeholdning, som for tiden er på cirka 4100 mia. dollar, og som banken løbende siden slutningen af 2017 har reduceret ved ikke at geninvestere alle pengene, når obligationer er udløbet eller indfriet.

Reduktionen er på det seneste sket med cirka 30 mia. dollar om måneden, men banken har selv sat et maksimum på 50 mia. dollar om måneden.

Centralbankens egne økonomer har tidligere beregnet, at en reduktion i Federal Reserves balance på 200 mia. dollar svarer til en forhøjelse på 0,25 pct. af den toneangivende fed funds rate.

Obligationsbeholdningen toppede i sin tid i 4500 mia. dollar. Beholdningen blev bygget op via enorme opkøb for at stimulere den amerikanske økonomi i kølvandet af finanskrisen i 2008.

Mere fra FinansWatch

Minibørs skruer op for fokus på Danmark

Den svenske minibørs Spotlight har et godt øje til danske selskaber og har sat sig som mål at børsnotere 25 af slagsen i løbet af de næste tre år. Life science-selskaber er et prioriteret fokus, lyder det fra vækstbørsens nyudnævnte adm. direktør.

Kryptokollaps bliver lakmusprøve for industriens sikre havne

Et kollaps af en af de mest betroede stablecoins har sendt chokbølger igennem kryptoindustrien og skabt frygt for, hvad der vil ske, hvis en lignende skæbne undergår andre vigtige aktiver. Sammenbruddet er blevet sammenlignet med Lehman Brothers-krakket samt en historisk sort onsdag i 1992.

Mybanker-køb skal sikre udvikling fremfor kannibalisering

Både når det gælder forretningsmodel og arbejdsområde, så minder sammenligningsportalerne Lendo og Mybanker så meget om hinanden, at ”det nærmest er latterligt så kompartible de to forretninger er”. Det mener Johan Malmsten, der efter den norske mediekoncern Schibsteds køb af Mybanker er direktør for begge platforme.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs