FinansWatch

Den amerikanske centralbank fastholder renten

Federal Reserve vil stoppe sine kvantitative stramninger til september, og fastholder som ventet sin rente, lyder meldingen onsdag.

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, fastholdt onsdag helt som ventet sin toneangivende rente i intervallet 2,25 til 2,50 pct., men mere overraskende signalerede banken via det såkaldte dot-plot-diagram, at der slet ikke vil komme nogen renteforhøjelser fra dens side i hele 2019.

Det er en markant ændring i forhold til seneste dot-plot-diagram i december sidste år, hvor Federal Reserves bankchefers individuelle bud indikerede to renteforhøjelser i 2019 og en i 2020.

Diagrammet for marts peger fortsat på en renteforhøjelse i 2020.

Centralbanken oplyste desuden, den vil afslutte sin igangværende kvantitative stramning ved udgangen af september i år.

Federal Reserve har en enorm obligationsbeholdning, som for tiden er på cirka 4100 mia. dollar, og som banken løbende siden slutningen af 2017 har reduceret ved ikke at geninvestere alle pengene, når obligationer er udløbet eller indfriet.

Reduktionen er på det seneste sket med cirka 30 mia. dollar om måneden, men banken har selv sat et maksimum på 50 mia. dollar om måneden.

Centralbankens egne økonomer har tidligere beregnet, at en reduktion i Federal Reserves balance på 200 mia. dollar svarer til en forhøjelse på 0,25 pct. af den toneangivende fed funds rate.

Obligationsbeholdningen toppede i sin tid i 4500 mia. dollar. Beholdningen blev bygget op via enorme opkøb for at stimulere den amerikanske økonomi i kølvandet af finanskrisen i 2008.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere