FinansWatch

Ny paragraf mod hvidvask bruges for første gang

En 45-årig kvinde er som den første sigtet efter en ny paragraf i straffeloven. Læs om paragraffen her.

Foto: Colourbox

Bagmandspolitiet sigter en 45-årig kvinde for hvidvask af omkring 105 mio. kr. Hun er i et grundlovsforhør onsdag blevet varetægtsfængslet i fire uger.

Ifølge Bagmandspolitiet er kvinden som den første blevet sigtet for at overtræde straffelovens paragraf 290 a, stk. 2, der trådte i kraft 1. juli sidste år.

Paragraf 290 a lyder:

For hvidvask straffes med bøde eller fængsel indtil 1 år og 6 måneder den, der konverterer eller overfører penge, som direkte eller indirekte er udbytte af en strafbar lovovertrædelse, for at skjule eller tilsløre den ulovlige oprindelse.

Stk. 2. Straffen kan stige til fængsel i 8 år, når hvidvasken er af særligt grov beskaffenhed navnlig på grund af forbrydelsens erhvervsmæssige eller professionelle karakter eller som følge af den opnåede eller tilsigtede vinding, eller når et større antal forbrydelser er begået.

Kilder: Bagmandspolitiet og straffeloven.

Dansk kvinde fængslet for hvidvask af over 100 mio. kr.

Mere fra FinansWatch

Sorte selskaber bag pensionsbranchens grønne milliarder

Flere pensionsselskaber har talt olieselskaber som BP, Shell og Halliburton med i de 248 mia. kr., branchen har meldt ind som "grønne investeringer" til regeringens klimapartnerskab for finanssektoren. "Vanvittigt," lyder det fra kritiker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs