FinansWatch

Let rentestigning inden Feds rentemøde

De amerikanske renter steg mandag let sammen med aktiemarkedet, da investorerne foretrak de mere risikable aktier frem for obligationerne.

Jerome Powell | Foto: Federal Reserve

Der var dog tale om meget små bevægelser inden denne uges rentemøde i den amerikanske centralbank.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation steg med godt 1 basispoint til 2,60 pct. Det var samtidig 1 basispoint over niveauet, da det danske obligationsmarked lukkede. I løbet af ugens første dag vekslede den tiårige rente mellem 2,58 og 2,61 pct.

Renten på den kortere toårige amerikanske statsobligation steg samtidig også med godt 1 basispunkt til 2,45 pct.

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, holder tirsdag og onsdag rentemøde, og banken ventes onsdag aften at fastholde sin toneangivende rente i intervallet 2,25 til 2,50 pct. - altså en fortsat pause i renteforhøjelserne. I al fald er det forventningen blandt alle 101 økonomier, som har bidraget med deres bud til Bloomberg News.

Derfor er fokus på, hvad banken har at sige om mulige renteforhøjelser senere i år, om USA's økonomi og om bankens igangværende kvantitative stramning, hvor den er i færd med at reducere sin store obligationsbeholdning.

"Markedet vil rigtig gerne have en melding på, om denne pause, som Jerome Powell har indført, vil blive forlænget gennem hele året," sagde Christopher Sullivan, investeringschef hos United Nations Federal Credit Union, til The Wall Street journal.

Jerome Powell er formand for centralbanken.

Lige nu indikerer handelen med fed funds futuren, at markedet slet ikke regner med renteforhøjelser i år, men snarere med stigende sandsynlighed for en rentesænkning, efterhånden som vi nærmer os nytår og kommer ind i 2020. Markedet sætter en sandsynlighed på 99,2 pct. for en uændret rente onsdag.

Mere fra FinansWatch

Ny direktør vil ikke have ret, bare fordi hun er chef: "Det bedste argument bør vinde"

Efter små tre år i Microsoft Danmark vinker Anne Marie Kindberg farvel for i stedet at blive kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar fra 1. februar. De første dage skal hun formentlig lytte lidt mere, end hun skal tale, og så ser hun frem til at blive en del af en virksomhed, der ifølge hende kommer til at revolutionere bankbranchen, som vi kender den.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs