FinansWatch

Sveriges finanstilsyn overvejer at ansætte flere til hvidvaskbekæmpelse

Svenske Finansinspektionen planlægger en omorganisering samt en eventuel oprustning i kampen mod hvidvask efter sagerne i Swedbank og Nordea.

Det svenske finanstilsyn overvejer at hente flere eksperter ind til at bistå i bekæmpelsen af hvidvask, fortæller chef for Finansinspektionen, Erik Thedeen, til Bloomberg News, skriver Berlingske.

I dag består det svenske tilsyns antihvidvask-hold af 10 til 12 medarbejdere, men i februar anmodede myndigheden om en forhøjelse af sit budget med 10 mio. svenske kr. årligt, hvilket vil gøre det muligt at udvide staben med otte hvidvaskeksperter.

Erik Thedeen erkender samtidig over for Bloomberg, at Finansinspektionen kunne have gjort mere de seneste år for at bekæmpe hvidvask.

Hans udmeldinger er faldet, efter tilsynet og Riksdagen tidligere torsdag afholdt møde om de to sager om mulig hvidvask i hhv. Nordea og Swedbank.

Mere fra FinansWatch

ATP og Mærsk-ejer satser stort på aarhusiansk jordvarmeanlæg

Landets største pensionspengekasse, ATP, gør nu klar til at investere i at hente vedvarende energi op af jordens indre. Sammen med energiselskabet NRGI og A.P. Møller Holding bliver ATP medejer af selskabet Innargi, der skal etablere et geotermisk anlæg under jorden i Aarhus.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs