FinansWatch

USA ønsker møde med svensk finanstilsyn om storbanks rolle i hvidvask

Den amerikanske ambassade i Sverige har bedt det svenske finanstilsyn om et møde for at diskutere de beskyldninger, som svensk tv rejste i sidste uge mod storbanken Swedbank for at have deltaget i hvidvask.

Bekymringen for, at de amerikanske myndigheder også vil undersøge Swedbank, stiger, efter den amerikanske ambassade i Stockholm har bedt om et møde med det svenske finanstilsyn for at tale om beskyldningerne mod storbanken.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

En talsmand for Finansinspektionen bekræftede torsdag, at myndighederne har modtaget et brev fra ambassaden om et møde med henblik på at diskutere sagen, og de svenske myndigheder vil håndtere forespørgslen efter normale procedurer.

Meldingen øger spekulationerne om, at de amerikanske myndigheder kan vælge at efterforske de transaktioner for 40 mia. svenske kr., som i årene mellem 2007 og 2015 blev overført mellem Danske Bank og Swedbank, og som mistænkes for at være del af hvidvask.

Efter udsendelsen fra Sveriges TV har de svenske og estiske finansmyndigheder startet en fælles undersøgelse.

I USA efterforsker justitsministeriet og børsmyndighederne, Securities and Exchange Commission (SEC), Danske Bank for sin rolle i hvidvasksagen, hvor overførsler for 1500 mia. kr. fra udenlandske kunder i bankens estiske filial mistænkes for at være del af hvidvask.

Ifølge den svenske avis Dagens Industri skulle den amerikanske ambassade mes mødet ønske sig en briefing fra myndighederne omkring Swedbank og om myndighedernes tiltag i undersøgelsen.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs