FinansWatch

Amerikansk oliegigant forsøger at blokere dansk pensionsselskab

Amerikanske Exxonmobil prøver at få den amerikanske børsmyndighed til at stoppe et forslag stillet af blandt andre danske MP Pension.

Foto: /ritzau/AP/Matt Brown/Arkiv

Sammen med en større investorgruppe har det danske pensionsselskab MP Pension stillet et forslag, hvori gruppen beder olieselskabet Exxonmobil sænke sin CO2-udledning. Det forslag forsøger Exxonmobile, som MP Pension ejer for omkring 160 mio. kr. i, nu at få den amerikanske børsmyndighed U.S. Securities and Exchange Commission til at blokere. Det skriver Børsen.

Det sker uden at være gået i dialog med investorgruppen, hvilket vækker kritik fra investeringschef i MP Pension, Anders Schelde.

"Det er selvfølgelig meget utilfredsstillende, for når man er med til at stille et forslag, er det med håbet om, at det behandles på generalforsamlingen. At ledelsen i Exxonmobil i stedet vælger at blokere det, er vi ikke glade for, og vi synes, det er et udtryk for en forkert tilgang," siger Anders Schelde til Børsen, hvor han også oplyser, at olieselskabet endnu ikke har fået svar fra de amerikanske myndigheder.

Blandt de øvrige investorer bag forslaget er pensionskassen The Church Commissioners for England og New York State Retirement Fund, skriver Børsen. Målet med forslaget er at få Exxonmobile til at omstille sin forretningsmodel til Parisaftalen, lyder det.

Pensionskasser kræver klimaplan fra oliegigant 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs