FinansWatch

Verdens største futures-børs i tre timer langt teknisk nedbrud

En teknisk fejl hos den vigtige futures-handelsplads udbyder CME Group - Chicago Mercantile Exchange stoppede handlen i timevis onsdag morgen dansk tid på grund af tekniske problemer.

Det massive handelsstop i verdens største børsoperatør, forhindrede køb og salg af kontrakter på amerikanske T-bonds, aktiefutures og -optioner samt tilsvarende råvareprodukter.

Problemet ramte en række markeder fra eurodollar til metaller, korn, råolie og naturgas ved 1.40-tiden dansk tid og markederne genåbnede først godt tre timer senere efter en halv times premarked.

Futures på S&P 500 Index og T-bonds var kun lidt ændret efter genåbningen.

"Det er irriterende for vores kunder. Der er investorer, der foretager arbitragehandler i eftermarkedet. Det udgør en risiko for investor-lysten," siger handelschef Hiroaki Kuramochi fra Saxo Bank Securities i Tokyo til Bloomberg News.

Bursa Malaysia Derivatives, som bruger CME Globex som elektronisk handelsplatform for den globale benchmark for palmeolie-futures, blev også ramt af handelsstop.

Millioner af kontrakter på basis af S&P 500, Dow Jones Industrial Average og Nasdaq 100 handles så godt som døgnet rundt hele ugen på CME.

I de otte timer der går hver nat, efter at eftermarkedet for børsnoterede aktiver er sluttet, er CME den eneste måde at hedge positioner via de største amerikanske aktieindeks.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs