FinansWatch

Amerikanske banker tjente 1560 mia kr i 2018

Tallet er ny rekord for bankerne i USA, som blev gavnet af præsident Donald Trumps skattelettelser fra 2017.

Foto: /ritzau/AP/Matt Rourke

De amerikanske banker tjente intet mindre end 237 mia. dollar eller godt 1560 mia. kr. i 2018. Tallet er ny rekord for bankerne i USA, gavnet af præsident Donald Trumps skattelettelser fra 2017 og øgede indtægter på toplinjen. Samtidig er niveauet 40 pct. over bundlinjen for 2017.

Det skriver Bloomberg News på baggrund af en melding Federal Deposit Insurance Corp. (FDIC), som er den amerikanske indskydergarantifond.

Banksektoren tjente 59 mia. dollar i fjerde kvartal, og dermed blev det til endnu en periode omkring de 60 mia. dollar, hvilket skal sammenlignes med, at branchen i årevis efter finanskrisen i 2008 typisk lå omkring 40 mia. dollar i kvartalet.

Omsætningen, eller de samlede indtægter, landede i fjerde kvartal af 2018 på 205 mia. dollar, og FDIC oplyser, at kun 6,5 pct. af bankerne var uprofitable.

"Udlånsbalancerne ekspanderede, rentemarginalerne forbedrede sig, og antallet af problembanker fortsatte med at falde," udtaler Jelena McWilliams, formand for FDIC, i en meddelelse.

Mere fra FinansWatch

Analyse: Var bankerne grådige eller var de negative renter direkte ulovlige?

Erhvervsminister Simon Kollerup kaldte bankerne for grådige. Men lod dog forstå, at de negative renter ikke var ulovlige. Nu varsler ministerens egen vagthund, Forbrugerombudsmanden, en retssag mod Jyske Bank. Med så megen forvirring er der behov for en juridisk dom om retstilstanden, skriver FinansWatch’ analytiker Jens Chr. Hansen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs