FinansWatch

Stor notering på vej – Maersk Drilling går selvstændigt på børsen til april

Fondsbørsen i København kan se frem til stor børsnotering senere på året, når A.P- Møller-Mærsk sender Drilling på børsen.

Foto: Ritzau Scanpix

Maersk Drillings første handelsdag som et selvstændigt selskab på den københavnske fondsbørs bliver den 4. april i år.

Det oplyser A.P. Møller-Mærsk, som borerigselskabet lige nu er en del af, torsdag formiddag. Koncernen foreslår en struktur med én aktieklasse for Maersk Drilling.

"Aktionærerne modtager én aktie i Maersk Drilling Listco per APMM aktie à nominelt 500 kr. og to aktier i Maersk Drilling Listco per APMM aktie à nominelt 1000 kr. Spaltningen og fordelingen af Maersk Drilling Listco aktier er skattefri i dansk skattemæssig henseende," fremgår det af en meddelelse.

A.P. Møller Holding ejer 41,5 pct. af aktierne i A.P. Møller-Mærsk, og holdingselskabet vil ikke sælge ud af sin aktiebeholdning i Maersk Drilling i 360 dage efter børsnoteringen.

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs