FinansWatch

Estisk finanstilsyn: Det danske finanstilsyn har været for blød over for Danske Bank

Formanden for det estiske finanstilsyn udtaler til Børsen, at det er Danske Banks egen undersøgelse, der har ført til, at banken nu skal forlade landet.

Danske Bank skal lukke sin estiske filial inden for de næste otte måneder, meddelte landets finanstilsyn tidligere tirsdag, efter afsløringerne om at der har foregået omfattende hvidvask i filialen.

I et interview med Børsen, lyder det fra formanden for det estiske finanstilsyn, Kilvar Kessler, at beslutningen om at smide banken ud af landet er sket på baggrund af selskabets egen undersøgelse.

"Rapporten viste os, at tingene var endnu værre, end vi var klar over før i 2014," siger Kilvar Kessler til erhvervsavisen og tilføjer, at det bl.a. var omfanget og svigt af interne kontroller i banken samt ledelsens håndtering af sagen, der var værre, end hvad tidligere undersøgelser havde vist.

Kilvar Kessler understreger, at det danske finanstilsyn ikke har overtrådt estiske regler, men at han personligt mener, finanstilsynet har været "for bløde over for Danske Bank". Det baserer han bl.a. på, at han vurderer, at Danske Banks egen rapport blev udarbejdet efter pres fra offentligheden frem for fra tilsynsmyndigheden.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs