FinansWatch

Financial Times-journalist undersøges i sag om kursmanipulation

De tyske børsmyndigheder inddrager nu en journalist fra Financial Times i forbindelse med undersøgelsen af betalingsvirksomheden Wirecard.

Foto: Wolfgang Rattay/Reuters/Ritzau Scanpix

En profileret journalist fra avisen Financial Times, der har skrevet en række artikler om betalingsvirksomheden Wirecard, bliver nu undersøgt i en større sag om kursmanipulation af de tyske børsmyndigheder. Det skriver Berlingske.

Sagen handler i grove træk om, at det tyske finanstilsyn, Bafin, mandag har sat en stopper for shorting af aktierne i tyske Wirecard, der gør sig inden for betalingsteknologi. Samtidig har myndigheden udvidet sine undersøgelser af Wirecard til også at omfatte Financial Times-journalisten med mistanke om kursmanipulation.

Myndighederne oplyser, at journalisten er inddraget efter en konkret klage fra en investor, der ifølge sin forklaring har fået adgang til en artikel forud for publicering. Det afviser Financial Times dog over for Bloomberg, skriver Berlingske.

Det sker, efter Financial Times i flere artikler har beskrevet, hvordan der muligvis er foregået svindel i Wirecards afdeling i Singapore. Selskabet selv har afvist.

Shorting er spekulation i kursfald. Det sker ved, at investeringsbanker "låner" aktier i et selskab, hvorefter de sælger dem for at købe dem billigere tilbage, når aktiekursen falder, og derved score gevinsten.

Tysk finanstilsyn stopper short-salg af tysk betalingsteknologi-aktie

Tysk betalingsspiller modsiger svindelanklager og får comeback på børsen 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs