FinansWatch

Gik du glip af noget i vinterferien? Her er overblikket

Flere finanshistorier trak overskrifter i sidste uge, mens mange danskere holdt vinterferie. Find de vigtigste historier her.

Især én historie satte dagsorden i sidste uge, mens mange danskere slappede af på vinterferie.

Det var Socialdemokratiets forslag om at udskifte hele finanstilsynets bestyrelse "for at trække en streg i sandet," som det lød fra Morten Bødskov, der er formand for Folketingets erhvervsudvalg.

"Det er åbenlyst, at Finanstilsynet ikke kan holde til, at der er diskussion om bestyrelsesmedlemmers tidligere aktiviteter i finanssektoren. Det har vi haft på det seneste. Det mener vi ikke på nogen måde er med til at styrke tilliden til Finanstilsynet og integriteten og troværdigheden omkring det, der er tilsynets fornemmeste opgave: at kontrollere bankerne," sagde han i interview med FinansWatch.

Udmeldingen mødte kritik fra flere sider – herunder fra Dansk Folkeparti, der kaldte udmeldingen "upassende", og fra det nuværende medlem af bestyrelsen, Eigil Lego Andersen.

Selv lød det fra tilsynsformand David Lando, at han ikke havde planer om at forlade posten, da det ville være i modstrid med den opgave, han har fået.

Sælger britisk sats

En anden historie, der skabte overskrifter i ugens løb, var ATP's frasalg af pensionskassens britiske satsning, Now Pensions, som har været én stor underskudsforretning.

I et interview med FinansWatch forklarede midlertidig direktør i ATP, Bo Foged, hvorfor selskabet sælger det britiske datterselskab fra.

"Strategi handler om fokus og fravalg, og de sidste år har ATP været på en forenklingsrejse, hvor vi løbende fokuserer på, hvad der skal være i fokus, og der har vi valgt, at det her ikke er en del af vores kerneforretning," sagde han blandt andet – læs hele interviewet her.

Jysk opkøbsbølge

Ugen bød også på en opjustering fra Vestjysk Bank som følge af aktiveringen af et skatteaktiv. Som en analytiker efterfølgende fortalte til FinansWatch, kan banken ende med at blive nøglen til en større opkøbsbølge i det jyske banklandskab – læs om det her.

Endelig meldte PKA's topchef, Peter Damgaard Jensen, ud, at han går på pension næste år.

Derudover skrev FinansWatch om en række andre historier i ugens løb – nedenfor er et udpluk:

Danske Bank kæmper for Norwegians overlevelse

24 millioner ekstra i vente for tre Nykredit-bosser

Trods nyt etisk tiltag: Nykredit tavs om konsekvenser af udbyttefinte

AP-direktør om nyindkøbt salgskanal: "Der vil givetvis blive ændret nogle ting"

Lave renter pressede passiv sparekasse til udlånseventyr

Nationalbanken får adgang til større og billigere lån efter aftale om almene boliger

Statsgaranti til almene boliger er et kæmpe plus for landets mindste realkreditinstitut

Danske Bank hyrer prominent advokathus til forsvar mod investors hvidvasksøgsmål

Kendt investor melder sig ind i slagsmål om lokalbank: Spar Nord har været en fedtspiller

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs