FinansWatch

May fortsætter brexitplan trods nederlag i parlamentet

Et flertal har stemt et forslag ned om at genbekræfte støtte til, at May søger ændringer til brexitplan.

Den britiske premierminister, Theresa May, fortsætter med at søge ændringer til sin brexitaftale med EU trods nederlag i symbolsk afstemning i Underhuset. 

Det meddeler en talsmand fra hendes kontor. 

"Regeringen vil fortsætte med at forfølge dette med EU for at sikre, at vi træder ud til tiden 29. marts," lyder det.

Torsdag stemte et flertal nej til et forslag om at genbekræfte parlamentets støtte til, at May kan ændre dele af den skilsmisseaftale, som er forhandlet med EU.

Afstemningen er dog symbolsk. Derfor er det ikke nødvendigt for May at handle efter resultatet, selv om hun ikke har direkte opbakning.

Men talsmanden siger, at den konservative May vurderer, at de konservative parlamentsmedlemmer fortsat vil have hende til at genforhandle aftalen. 

Ifølge May stemte de imod regeringens forslag torsdag, fordi de er bekymrede over udsigten til at tage muligheden for et "no deal-brexit" af bordet. 

Efter planen skal Storbritannien forlade EU den 29. marts.

Sidst i januar stemte selv samme parlament om syv ændringsforslag til briternes aftale med EU, hvor to blev vedtaget. 

Det ene var en hensigtserklæring, om at briterne ikke kan forlade EU uden en aftale. Derudover stemte de for, at aftalen for den irsk-nordiske grænse skulle ændres.

May taber symbolsk afstemning i britisk parlament 

ECB holder storbanker under luppen efter Brexit 

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs