FinansWatch

Pensionsmægler dropper indtjeningsfinte efter afsløringer

Söderberg & Partners, der er Danmarks næststørste pensionsmægler, stopper nu salget af milliardfonden Tryghed 75 efter kritik.

Foto: Colourbox

Pensionsmægleren Söderberg & Partners skrinlægger salget af pensionsfonden Tryghed 75, og fonden bliver lukket af for nye kunder, skriver Finans.

Det sker, efter mediet gennem en række artikler har afsløret, at selvom pensionsmægleren fremstår som værende uvildig, har firmaets ansatte tjent penge på at overtale kunderne til at placere pensionsopsparingen i Tryghed 75 – som Söderberg & Partners selv ejer.

Et flertal i Folketinget bestående af V, DF, S og SF har efterfølgende meldt ud, at partierne er klar til at lukke hullerne i lovgivningen, således det ikke længere er muligt at tjene penge på at forvalte et opsparingsprodukt, selskabet rådgiver om, skriver Finans.

Hidtil har Söderberg & Partners afvist kritikken, men efter de politiske udmeldinger er situationen nu en anden:

"Det er en ny og afgørende situation, og som ansvarlig mægler er det rigtigst at tage bestik af deres udmelding og stoppe for nye kunder, indtil vi kender lovgrundlaget, og indtil vi ved mere om, hvad politikerne har i tankerne," lyder det fra adm. direktør Torben Spuur Jensen i en meddelelse, skriver Finans.

Luxembourg-selskab skovler millioner ind til ejere af udskældt pensionsmægler

Kontrakter sår tvivl om pensionsrådgiveres uvildighed

Pensionsmæglers omstridte investeringsfond havde fart på i 2018 

Mere fra FinansWatch

Sampension mærker effekt af nye SUL-regler

Det er blevet nemmere for Sampension at konkurrere i markedet for firmapensioner, efter Finanstilsynet har indført nye regler om, at syge- og ulykkesforsikringer skal hvile i sig selv økonomisk.

SEB satser på børsmarkedet i kampen om storkunder

Den danske del af storbanken SEB vender nu øjet mod markedet for kapitalrejsning. Det såkaldte ECM-marked ligger naturligt til bankens strategi om at kunne hjælpe storkunder med alle finansielle behov, vurderer den danske landechef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs