FinansWatch

Riksbanken fastholder renten - svensk krone styrkes

Den svenske centralbank fastholder ledende rente.

Foto: Riksbanken

Den svenske nationalbank, Riksbanken, fastholder sin ledende rente, som for øjeblikket er negativ på 0,25 pct. En rentestigning ventes fortsat også først i anden halvdel af året, skriver Bloomberg News.

Samtlige 19 økonomer adspurgt af Bloomberg News havde ventet en fastholdelse af det nuværende renteniveau.

Udmeldingen fra den svenske nationalbank har styrket den svenske valuta. Umiddelbart inden offentliggørelsen kostede 1 svensk kr. 0,71008 danske kr., mens prisen efterfølgende er 0,71445 kr.

"Væksten i udlandet er gået ned i tempo, men de økonomiske aktiviteter vil fortsætte med at være gode de næste par år med lav arbejdsløshed og stigende lønvækst i flere lande."

"Der er stadig substantiel usikkerhed omkring styrken af den internationale økonomi," skriver Riksbanken om sin beslutning.

Mere fra FinansWatch

Ny direktør vil ikke have ret, bare fordi hun er chef: "Det bedste argument bør vinde"

Efter små tre år i Microsoft Danmark vinker Anne Marie Kindberg farvel for i stedet at blive kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar fra 1. februar. De første dage skal hun formentlig lytte lidt mere, end hun skal tale, og så ser hun frem til at blive en del af en virksomhed, der ifølge hende kommer til at revolutionere bankbranchen, som vi kender den.

Danske Bank henter ny direktør fra egne rækker

Danske Bank har fået ny adm. direktør i Danske Invest Asset Management, som banken har hentet internt. Den nye direktør har derudover også erfaring fra sin tid som investeringschef i en dansk hedgefond og Finanstilsynet.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs