FinansWatch

Brexit-forhandler: Det er Mays aftale eller en forlængelse

Førerende britisk brexit-forhandler har ifølge medie sagt, at man står over for et valg mellem Theresa Mays brexit-aftale eller at forlænge deadline.

Foto: Daniel Leal-Olivas/AFP/Ritzau Scanpix

Storbritanniens førerende brexit-forhandler, Olly Robins, har i en privat samtale udtalt, at de lovgivende kræfter står over for et valg mellem premierministerens, Theresa Mays, brexit-aftale om at forlade EU eller at forlænge deadline for at forlade EU, der er sat til 29. marts.

Det skriver Reuters.

En korrespondent fra det britiske tv-netværk ITV overhørte mandag Olly Robbins' samtale med kolleger på en hotelbar i Bruxelles. Olly Robbins blev blandt andet overhørt udtale sig om, hvorvidt EU er afklaret med betingelserne for at forlænge deadline og dermed udskyde brexit.

"I sidste ende vil de nok bare give os en forlængelse," blev Olly Robbins overhørt sige ifølge Reuters.

Ifølge ITV News har Robbins bekræftet, at den oprindelige backstop-plan - forsikringspolitikken, der skal forhindre en hård grænse mellem Storbritanniens Nordirland og EU-medlemmet Irland - ikke blev anset som et "sikkerhedsnet" for Irland, men i stedet en "bro" for et langsigtet handelsforhold mellem EU og Storbritannien.

"Det store konflikt har hele tiden været "sikkerhedsnettet". Vi blev enige om en bro, men det er kommet ud som et "sikkerhedsnet"," blev Olly Robbins overhørt sige ifølge Reuters.

Mere fra FinansWatch

Sorte selskaber bag pensionsbranchens grønne milliarder

Flere pensionsselskaber har talt olieselskaber som BP, Shell og Halliburton med i de 248 mia. kr., branchen har meldt ind som "grønne investeringer" til regeringens klimapartnerskab for finanssektoren. "Vanvittigt," lyder det fra kritiker.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs