FinansWatch

May beder parlament om mere tid til brexitaftale

Alle må "slå koldt vand i blodet for at få de nødvendige ændringer igennem", siger May i parlamentstale.

Den britiske premierminister, Theresa May, vil tale med EU-ledere tirsdag og resten af ugen om nødvendige ændringer af hendes brexitaftale.

Det siger hun i parlamentet.

"Vores arbejde fortsætter. Der er en del områder, hvor der kan opnås enighed i dette parlament," siger May, der som ventet bad om mere tid til forhandlinger med EU.

"Vi har brug for mere tid til at afslutte processen. Når vi har opnået de nødvendige fremskridt, vil vi fremlægge en ændret aftale til en ny afgørende afstemning, "siger May og tilføjer:

"Vi må nå til enighed om en aftale, som dette parlament kan støtte, og det er det, som jeg arbejder for."

Hun siger videre, at hun har sagt til EU-Parlamentet, at det er nødvendigt med juridisk bindende ændringer af den såkaldte bagstopper, som skal sikre, at der ikke konstrueres en fast grænse med kontrolposter mellem EU-landet Irland og Nordirland.

May tilføjer, at hun vil tale i parlamentet igen om brexitprocessen den 26. februar, hvis der ikke inden da er opnået en aftale.

May pointerer, at "vi alle nu må slå koldt vand i blodet for at få de nødvendige ændringer igennem".

"Jeg tror på, at vi kan opnå en aftale, som parlamentet kan støtte," siger May.

Lederen af det britiske parlaments underhus, Andrea Leadsom, understregede forud for Mays erklæring i parlamentet, at parlamentarikerne ikke vil støtte May-regeringens brexitaftale, medmindre der foreligger en tidsfrist for bagstopperen.

"Dette betyder dog ikke nødvendigvis, at bagstopperen skal genforhandles," siger Leadsom om den fremtidige grænse mellem Irland og Nordirland.

"Det afgørende er, at vi får sikret, at Storbritannien ikke kan fastholdes permanent i en bagstopper. Hvordan dette opnås er ikke noget at være puristisk omkring," siger hun. May har tidligere fået hensigtserklæringer fra EU-landene om, at bagstopperen er tænkt som en midlertidig løsning.

Presset May bevarer optimismen: Vi leverer brexit til tiden 

Juncker afviser genforhandling men lover flere ord til May 

Mere fra FinansWatch

Finanstilsynet langer flere påbud ud til PFA

Inspektion i 2020 har resulteret i en stribe påbud fra Finanstilsynet til PFA. Ifølge topchef har pensionsselskabet enten allerede rettet op på de områder, som Finanstilsynet har rettet kritisk fokus på, eller er i gang med det.

Rådgiver: Provisionsforbuddet fungerer ikke i Danmark

Provisionsforbuddet fungerer ikke i Danmark, fordi det i vid udstrækning er banker, der ejer investeringsforeningerne, mener investeringsrådgiver Nikolaj Holdt Mikkelsen. Han ser frem til, at Finanstilsynet vil undersøge området.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs