FinansWatch

Direktør skifter Danske Bank ud med energiselskab: En mulighed jeg måtte gribe

Henriette Fenger Ellekrog forlader Danske Bank efter fem år i banken og en kort periode som direktionsmedlem. Muligheden for at påvirke en af de "vigtigste dagsordener overhovedet" i Ørsted trak i direktøren, der afviser, at hvidvasksag har spillet ind.

Henriette Fenger Ellekrog | Foto: PR

Bankdirektør og chef for Group HR i Danske Bank, Henriette Fenger Ellekrog, sætter nu ord på, hvorfor hun vælger at forlade storbanken til fordel for energiselskabet Ørsted, som det blev meldt ud fredag.

"Ørsted er en spændende mulighed. Selskabet har en markant vækststrategi og sigter mod at blive en af verdens førende virksomheder inden for grøn energi," siger hun.

Henriette Fenger Ellekrog har været i Danske Bank i knap fem år, og siden maj har hun været en del af bankens direktion. Hun fortæller, at skiftet er ikke et fravalg af Danske Bank, men "et aktivt tilvalg" af Ørsted, hvor hun bliver koncerndirektør for HR og en del af koncernledelsen fra oktober.

"Ørsted har erkendt, at man bliver nødt til at inddrage HR langt mere aktivt. Det betyder, at jeg skal bidrage til Ørsteds strategi om at omstille samfundet til kun at bruge grøn energi. Det er en af de vigtigste dagsordener overhovedet. Det at få lov til at gøre en forskel på det område er en mulighed, som jeg følte, at jeg bare måtte gribe," siger hun.

Hvidvasksag har gjort ondt

Hun siger, at "det er meget svært" at forlade Danske Bank.

"Jeg har været en del af banken i knap fem år, og det er en bank og arbejdsplads, jeg har været meget privilegeret over at være en del af. Det er en bank, der har arbejdet meget med at være kundefokuseret, og jeg oplever nogle medarbejdere, som gør en kanon indsats. Så det er svært at forlade banken."

Hvordan har du oplevet bankens hvidvasksag i Estland påvirke rekrutteringen og fastholdelsen af medarbejdere?

"Det er klart, at det er en sag, der har gjort ondt. Både medarbejdere og ledere er påvirket af situationen, men samtidig oplever jeg en organisation, der brænder for at vinde tilliden tilbage og vise, at det, der skete i Estland, ikke på nogen måde er det, man vil stå for," siger hun og tilføjer:

"Dermed oplever jeg også, at vi har nogle medarbejdere, som fortsat oplever, at det er en interessant arbejdsplads, og at man fortsat er i stand til at tiltrække medarbejdere. Jeg har ikke nogen data, der tyder på, at Danske Bank har udfordringer med at rekruttere."

Har sagen spillet nogen rolle for dit eget farvel til banken?

"Nej, overhovedet ikke. Der er ingen sammenhæng."

Spændende udfordring

Så sent som i januar udtalte Henriette Fenger Ellekrog til nyhedsmediet Finans, at Danske Bank ikke oplever nogen talentflugt på grund af bankens hvidvasksag i Estland.

Hvad tænker du om at have udtalt det og så selv forlade banken kort efter?

"Når jeg kigger ud over vores organisation, kan jeg ikke se, at vi har en højere personaleomsætning, end vi ellers ville have haft, hvis der ikke havde været en hvidvasksag. Min beslutning er ikke relateret til den konkrete sag, men fordi jeg har fået en ny spændende udfordring," siger hun.

Du blev den første kvinde i Danske Banks direktion. Hvad har det betydet for dig, også i lyset af at du har siddet med det øverste ansvar for HR?

"Det, der skete med vores ændring i direktionen sidste år i maj, hvor jeg blandt andre kom ind i direktionen, gjorde, at vi tog det næste skridt i forhold at blive en mere mangfoldig direktion," siger Henriette Fenger Ellekrog, men tilføjer:

"Køn er et væsentligt element, men for mig er mangfoldighed også bredere end kun køn. Det er også vigtigt, at man har forskellige perspektiver fra andre parametre som alder og nationalitet. Men jo, det var væsentligt for mig, at vi fik den første kvinde i direktionen, for det åbner døren for, at Danske Banks direktion får flere kvinder ind i direktionen fremover."

Danske Banks første kvinde i direktionen stopper: Her skal hun arbejde

Medie: Danske Bank risikerer at medarbejdere flygter

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs