FinansWatch

Spar Nord: Tæt på grænse for opkøbsbud på DAB

Efter løbende at have øget sit ejerskab i Danske Andelskassers Bank nærmer Spar Nord sig nu grænsen, hvor en bud skal gives.

Foto: Spar Nord Bank

Spar Nord har øget sit ejerskab i Danske Andelskassers Bank (DAB) og nærmer sig nu grænsen, hvor et pligtmæssigt bud skal gives.

Det skriver Finans.

I september sidste år købte Spar Nord fra den aarhusianske rigmand Henrik Lind en aktiepost i DAB på 27 pct., og sidenhen har Spar Nord øget sit ejerskab i DAB, så banken nu ejer 31 pct. Når ejerandelen op 33 pct., skal Spar Nord ifølge lovgivningen give et pligtmæssigt tilbud til alle øvrige aktionærer.

"Lad os nu se, om vi ikke kan komme i land med den dialog med DAB, og så må vi tage den derfra, udtaler Lasse Nyby, administrerende direktør i Spar Nord," til Finans.

At man trods en villighed fra Spar Nords side, siden det indledende aktiekøb i DAB, efter fire-fem måneder ikke er kommet videre, skyldes ifølge Nyby ikke Spar Nords manglende lyst.

"Det er vel et udtryk for, at man på den anden side af bordet ikke helt er kommet til samme konklusion endnu, som vi er; nemlig at det kan være en rigtig god idé at lægge de to banker sammen," siger Lasse Nyby.

Mere fra FinansWatch

Danske Bank henter ny direktør fra egne rækker

Danske Bank har fået ny adm. direktør i Danske Invest Asset Management, som banken har hentet internt. Den nye direktør har derudover også erfaring fra sin tid som investeringschef i en dansk hedgefond og Finanstilsynet.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs