FinansWatch

Kontrakter sår tvivl om pensionsrådgiveres uvildighed

Ifølge aktuar og pensionsekspert overtræder landets næststørste mæglerfirma Söderberg & Partners loven på grund af lønaftaler. Finanstilsynet undersøger sagen. Virksomheden afviser beskyldningerne.

Foto: Colourbox

Pensionsmæglerne fra Söderberg & Partners kan ifølge Finans tjene store summer, når de får virksomheder til at placere ansattes pensionspenge i en fond, pensionsmæglerselskabet selv driver.

Det skriver Finans på baggrund af at have fået adgang til interne lønkontrakter. De viser, at mæglerne i Söderberg får flere penge i lønposen, hvis kundernes penge bliver placeret i fonden Tryghed 75, som selskabet driver fra Luxembourg. Det bliver desuden bekræftet af anonyme tidligere ansatte.

Aktuar og pensionsekspert Søren Andersen har set de fortrolige aftaler og vurderer, det er problamtisk, når mæglerne sælger sig selv som værende uvildige.

"Det ser ud som om, at Söderberg overtræder lovgivningen," udtaler Søren Andersen til Finans, hvor han får opbakning fra sektorformand i HK Privat, Simon Tøgern, der mener, det er en uacceptabel sammenblanding af interesser. Finanstilsynet oplyser, det vil inddrage oplysningerne i sin igangværende undersøgelse af Söderberg.

Mæglerselskabets topchef i Danmark, Torben Spuur Jensen, afviser over for Finans, at firmaets aflønning skulle være i strid med loven.

Pensionsmæglers omstridte investeringsfond havde fart på i 2018 

Mere fra FinansWatch

Analyse: Var bankerne grådige eller var de negative renter direkte ulovlige?

Erhvervsminister Simon Kollerup kaldte bankerne for grådige. Men lod dog forstå, at de negative renter ikke var ulovlige. Nu varsler ministerens egen vagthund, Forbrugerombudsmanden, en retssag mod Jyske Bank. Med så megen forvirring er der behov for en juridisk dom om retstilstanden, skriver FinansWatch’ analytiker Jens Chr. Hansen.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs