FinansWatch

Fed-chef: Rentepause sikrer nogle meget gode år

Chefen for den amerikanske centralbanks St. Louis-afdeling bakker op om ugens rentemelding og vurderer, det lægger bunden til nogle gode år fremadrettet.

James Bullard, chefen for den amerikanske centralbanks, Federal Reserves, afdeling i St. Louis, er ganske tilfreds med denne uges rentemelding, hvor centralbanken reelt signallerede sin villighed til at sætte renteforhøjelserne på pause.

Det forklarede han i et interview med tv-stationen CNBC, skriver Bloomberg News.

"Jeg tænkte, det var en meget god beslutning fra FOMC. Jeg mener, det lægger bunden til nogle meget gode år her," sagde Bullard.

FOMC står for "Federal Open Market Committee", som er centralbankens styrekomite, der fastsætter renten.

Federal Reserve fastholdt onsdag sin rente i intervallet 2,25 til 2,50 pct., og samtidig fjernede cheferne den ellers længe brugte formulering om behov for "nogle yderligere gradvise forhøjelser" af renten. I stedet skrev banken i sin melding, at den vil være "tålmodig".

"Vi er ikke længere i branchen med at skrive yderligere renteforhøjelser, som skal foretages, ind. Jeg tror ikke, vi er i det spil længere," lød det fra Bullard til CNBC.

"Vi er villige til at bevæge os i begge retninger."

Blandt medlemmerne FOMC var der enstemmighed omkring onsdagens fastholdelse af renten. Alle ti stemte således for den uændrede rente. Komitéen har 16 medlemmer, som på skift deltager i rentemøderne. James Bullard er i 2019 et af de medlemmerne, og han er ifølge Bloomberg News kendt for at høre til renteduerne i centralbanken.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs