FinansWatch

Visa: Nye dankortaftaler giver mere konkurrence

Danske Bank og Nordea har begge indgået nye aftaler med Nets om dankortet. Det får opbakning fra Visa, der mener, det sikrer bedre gennemsigtighed og konkurrence i Danmark.

Foto: /ritzau/Thomas Borberg

Danske Bank og Nordeas nye fem-årige aftaler med Nets om dankortet bliver taget positivt imod hos Visa, der er blandt verdens største aktører på betalingssiden, blandt andet med en aftale omkring Visa-dankortet. Det skriver Børsen.

"Tidligere var det således, at bankerne lavede en samlet aftale med Nets. Nu er det bank for bank der indgår aftale om dette. Det vi lægger mærke til ved dette er, at nu er dankortet på mange måder ligestillet i bankens udbud af forskellige produkter. Det synes vi selvfølgelig er positivt, da det er det produkt, der er i stand til at levere den bedste kundeoplevelse, vil være vinderen i fremtiden," siger Jens Damgaard, Visas landechef for Danmark, Grønland, Færøerne og Island, til Børsen.

Jens Damgaard tror og håber på, at det aftaler som disse, der sikrer, at markedet bliver åbnet mere op og dermed også får en større grad af gennemsigtighed - og ikke mindst mere konkurrence om betalingsmulighederne i blandt andet detailhandlen.

Efter tovtrækkeri melder Nordea støtte til debatteret dankort

Nets og Danske Bank binder sig i fem år

Visa landede bedre end ventet – men aktien faldt 

Mere fra FinansWatch

Klarna tavs om stor spareplan

Hverken i Danmark, Norge eller på hovedkontoret i Sverige er der svar at hente om, hvordan Klarnas spareplan vil ramme fintech-selskabets afdelinger.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs