FinansWatch

Analytiker tror stadig på renteforhøjelser

Trods Centralbankens melding om at fastholde renten, forventer senioranalytiker i Danske Bank stadig, at renten vil blive hævet i år.

Selvom den amerikanske centralbank, Federal Reserve, onsdag fastholdt renten og i sin melding til markedet fjernede formuleringen om "nogle yderligere forhøjelser" af renten for i stedet at betegne sig selv som "tålmodig", så venter Danske Bank fortsat, at centralbanken vil hæve sin rente senere i år.

"Selvom den amerikanske centralbank udtrykker tålmodighed, så tror vi stadig, at der kommer et par rentestigninger i år. Amerikansk økonomi ser stadig robust ud, og risikolysten blandt investorerne er kommet tilbage efter en sløj afslutning på 2018," lyder det i en kommentar fra Mikael Olai Milhøj, der er senioranalytiker i Danske Bank.

Milhøj peger på, at økonomierne i Europa og Kina ganske vist er "under pres", men banken ser det som en midlertidig udvikling og spår, at væksten vil vende tilbage senere på året.

"Denne kombination gør, at vi tror, at den amerikanske centralbank kan komme på banen igen til juni. Indtil da vil den næppe foretage sig meget. Tager vi fejl i vores prognose, og økonomierne skuffer, så kan det godt være, at centralbanken er slut med at sætte renten op for denne gang – det er dog ikke vores hovedscenarie."

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs