FinansWatch

Minister udpeger finansprofiler til nyt råd for deleøkonomi

Forbrugerøkonom i Nordea skal repræsentere banksektoren i nyt råd for deleøkonomi med Tryg-chef som formand.

"Vi er naturligvis stolte af, at erhvervsministeren med sin udpegelse af Ann til Råd for Deleøkonomi anerkender hendes arbejde," udtaler landechef i Nordea, Frank Vang-Jensen i en meddelelse. | Foto: PR

Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) har nedsat et nyt råd med 15 medlemmer, der skal understøtte udviklingen af deleøkonomi i Danmark.

Rådet hedder Råd for Deleøkonomi, og på formandsposten finder man koncerndirektør i Tryg, Lars Bonde.

"Jeg glæder mig meget til at forestå rådets arbejde med deleøkonomi. Der ligger et kæmpe potentiale i deleøkonomi, og danske virksomheder kan være i front med at gribe de nye muligheder. Vi skal have flere og større deleøkonomiske virksomheder. Og vi skal have flere danskere til at udnytte alle de nye muligheder, deleøkonomien giver os. Det kan skabe udvikling og vækst, som både kommer samfundet, erhvervslivet og den enkelte borger til gavn," udtaler Lars Bonde i en pressemeddelelse.

Blandt medlemmerne i rådet er også forbrugerøkonom i Nordea, Ann Lehmann Erichsen, der skal være repræsentant for banksektoren, skriver Nordea i en pressemeddelelse.

"Jeg er rigtig glad for at blive en del af rådsarbejdet, og jeg ser frem til at bidrage konstruktivt med min viden og input. Dele- og platformsøkonomien er et interessant 'problembarn', som mange flere danskere med tiden vil vænne sig til at bruge som en integreret del af deres hverdag og økonomi," udtaler Ann Lehmann Erichsen i meddelelsen.

Ann Lehmann Erichsen er uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet, og har tidligere været jurist i Forbrugerstyrelsen. Siden 2006 har hun undersøgt danskernes holdninger og tendenser til økonomi, forbrug og deleøkonomi.

Hun bliver den eneste repræsentant for banksektoren. Landechef og medlem af koncernledelsen i Nordea, Frank Vang-Jensen, ser det som en stor cadeau til Ann Lehmann Erichsen:

"Ann er en stor kapacitet på sit felt og en vigtig repræsentant for Nordea. Derfor er vi naturligvis stolte af, at erhvervsministeren med sin udpegelse af Ann til Råd for Deleøkonomi anerkender hendes arbejde. Vi har en aktiv strategi om at bidrage til samfundet omkring os, og derfor er vi glade for at få mulighed for at kunne tage del i udviklingen af deleøkonomi i Danmark gennem Rådet for Deleøkonomi," udtaler Frank Vang-Jensen i pressemeddelelsen.

Investorer tabte milliarder på bankernes rådgivning i 2018

Forsikringslobby prøver igen: Vil opfylde 20 år gammel forsikringsdrøm 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs