ECB fastholder mindst renteniveauet til hen over sommeren

Den Europæiske Centralbank vil fastholde det nuværende renteniveau som minimum frem til sommer.
Foto: /ritzau/AP/Michael Probst
Foto: /ritzau/AP/Michael Probst
RITZAU FINANS

Den Europæiske Centralbank, ECB, har besluttet at fastholde det nuværende renteniveau som minimum frem til sommer.

Det oplyser centralbanken i en meddelelse, efter at årets første rentemøde torsdag har fundet sted. Indskudsrenten er dermed fortsat på minus 0,40 pct., mens udlånsrenten er på 0,25 pct.

Det var helt som ventet, lyder det fra chefstrateg Frederik Engholm fra Nykredit.

"Ved årsskiftet sagde centralbanken farvel til sine obligationsopkøb, men de lover fortsat at opretholde det nuværende renteniveau ”til mindst på den anden side af sommeren”. Med den svækkede vækstbillede i euroområdet er der heller ikke grundlag for, at ECB burde have travlt med at trække renterne i vejret," lyder det i en kommentar.

ECB forlænger også perioden for geninvestering af forfaldne obligationer i en længere perioder efter første rentestigning.

Hos Nykredit forventer Frederik Engholm, at stærkere vækstsignaler vil tillade ECB at hæve renten sidste på året - selv om de seneste økonomiske signaler har skabt usikkerhed:

"Den vedvarende forværring af makromiljøet har også igennem de seneste seks måneder sendt markedsforventningen til den første forhøjelse ind i 2020."

"Vi er mere optimistiske om udsigterne, men anerkender at afmatningen har varet væsentligt længere, end vi havde ventet," lyder det fra chefstrategen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også