Ændret forbrugsmønster tvinger storbank til at lukke filialer

Santander lægger op til at fyre flere hundrede medarbejdere i Storbritannien.
AF RITZAU FINANS

Den spanske storbank Santander går med planer om at lukke næsten hver femte filial i Storbritannien, skriver Financial Times.

Ifølge avisen er de mange nedlukninger kommet på tale, fordi kunderne i stigende omfang ordner deres bankaktiviteter over telefonen eller computeren frem for at gå ned i den fysiske filial.

På den baggrund vil Santander, der lige nu er den femtestørste bank i Storbritannien, lukke 140 britiske filialer, som enten ikke bliver benyttet tilpas meget, eller som ligger for tæt på andre afdelinger.

Susan Allen, der har en ledende stilling i Santander i Storbritannien, fortæller ifølge Financial Times, at banken "har været nødt til at tage nogle meget svære beslutninger", fordi "kundernes måde at bruge banken på har ændret sig dramatisk i de seneste år".

Over bare de seneste tre år er antallet af traditionelle transaktioner i Santanders filialer faldet med knap en fjerdedel, samtidig med at antallet af digitale transaktioner er fordoblet, skriver Financial Times.

Umiddelbart står 1270 ansatte hos Santander i Storbritannien til at blive berørt af de planlagte nedlukninger. Banken oplyser, at den vil forsøge at finde alternative roller, "hvor det er muligt", til medarbejderne.

Ifølge Financial Times er det dog kun omkring en tredjedel af de 1270 ansatte, som ventes flyttet over i en anden afdeling internt i Santander-koncernen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også