FinansWatch

Fed gransker Deutsche Bank efter mistænkelige Danske Bank-overførsler

Federal Reserve undersøger Deutsche Banks håndtering af overførsler fra Danske Bank, der anses som værende mistænkelige, skriver Bloomberg News.

Foto: PR

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, undersøger Deutsche Banks håndtering af overførsler på milliarder af dollar fra Danske Bank, der anses som værende mistænkelige.

Det skriver Bloomberg News med henvisning til anonyme kilder med indblik i sagen.

Centralbanken undersøger, om Deutsche Banks amerikanske aktiviteter har ført tilstrækkeligt tilsyn med de penge, der kom fra det skandaleramte estiske filial i Danske Bank. Undersøgelsen er på et tidligt stadie.

Banker i USA skal granske kunder og deres adfærd for at opdage potentiel hvidvask og advare myndighederne om mistænkelige transaktioner. Federal Reserve er en af de myndigheder, der sikrer, at bankerne har tilstrækkelige systemer til at gøre dette.

Siden 2017 har Berlingske Business afdækket, hvordan der siden 2007 er strømmet mistænkelige overførsler gennem Danske Banks estiske filial. Der er samlet flydt omkring 1500 mia. kr. gennem banken, hvoraf en stor del karakteriseres som mistænkelige overførsler.

Og det var netop gennem Deutsche Bank i USA, at mange af de mistænkelige overførsler blev gennemført, skriver Bloomberg News. Banken samarbejder ifølge kilderne med centralbanken.

Danske Bank har ikke ønsket at kommentere sagen over for mediet, ligesom en talsperson fra Federal Reserve har oplyst, at centralbanken ikke offentligt kommenterer fortrolige undersøgelser.

Deutsche Bank starter ny intern undersøgelse i hvidvasksag 

Mere fra FinansWatch

Klarna tavs om stor spareplan

Hverken i Danmark, Norge eller på hovedkontoret i Sverige er der svar at hente om, hvordan Klarnas spareplan vil ramme fintech-selskabets afdelinger.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs