FinansWatch

Amerikansk bank automatiserer og fyrer 1500

Den amerikanske bank og kapitalforvalter State Street har fredag annonceret planer om at afskedige 1500 medarbejdere, herunder en nedlæggelse af 15 pct. af bankens øverste ledelsesstillinger.

Foto: State Street

Nedskæringerne, der koster 1500 medarbejdere deres job, skyldes ikke en direkte krise, men bland andet at automatisering af en række processer medfører effektiviseringer og frigør ressourcer.

State Street oplyser i sit regnskab for fjerde kvartal om en "reduktion af arbejdsstyrken på 6 pct., eller cirka 1500 medarbejder, i høj-omkostningslokationer, da selskabet realiserer fordele fra automatisering og standardiserede globale processer".

State Street regner med underliggende at spare 350 mio. dollar i 2019 på grund af fyringsrunden, omkostningsdisciplin og ændrede processer. Banken tog samtidig en hensættelse i regnskabet fra fjerde kvartal på 223 mio. dollar i forbindelse med afskedigelserne.

State Street kom gennem sit fjerde kvartal med et justeret overskud per aktie på 1,68 dollar, mens omsætningen landede på 2,99 mia. dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med en indtjening per aktie på 1,67 dollar og en omsætning på 2,96 mia. dollar.

State Street, der vil købe egne aktier for 600 mio. dollar i 2019, oplevede indledningsvist en stigning i aktiekursen mandag på op til 8,4 pct., men er faldet tilbage til et plus på 0,6 pct. efter forsigtige meldinger fra topchef Ronald O'Hanley på en telekonference.

O'Hanley understregede, at 2019 bliver et udfordrende år - også mere udfordrende, end banken oprindeligt havde regnet med.

"Det er klart, at vi er i et usikkert klima. Vi er forsigtige omkring den nærliggende fremtid, og vi er forsigtige med vores omkostninger," kommenterer topchefen til Bloomberg News.

Verdens største kapitalforvalter fyrer efter finansuro 

Mere fra FinansWatch

Pensionister i pengenød - her er hele artikelserien

I en stribe artikler har FinansWatch sat spot på det faktum, at landets pensionister og pensionselskaber på vidt forskellig vis håndterer en situation, hvor markedsrenteprodukterne er hårdt udfordrede og vil levere markant lavere udbetalinger end tidligere. Få overblikket her.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs