FinansWatch

Fed-chef i New York advokerer for en tålmodig pengepolitik

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, skal være tålmodig med at stramme pengepolitikken yderligere, nu hvor den økonomiske vækst i USA viser mere moderate takter.

Sådan lyder opfordringen fra chefen for centralbankens afdeling i New York, John Williams, ifølge Bloomberg News.

"I starten af 2018, hvor økonomien voksede mere end tendensen, og hvor renterne stadig var lave, var det åbenlyse og nødvendige valg at hæve renterne gradvist. 12 måneder senere har medvinden tabt pusten, renterne er tættere på et naturligt niveau, og inflationen er tam. Vi har brug for en forsigtig, tålmodig tilgang og god dømmekraft," siger han.

Chefen for den amerikanske centralbank, Jerome Powell, og andre medlemmer af centralbankens styrekomité, Federal Open Market Committee (FOMC), har signaleret, at de sandsynligt vil sætte rentestigningerne på pause.

I stedet vil de tage noget tid for at vurdere de økonomiske udsigter oven på nylig volatilitet på de finansielle markeder, skriver Bloomberg News.

Ved rentemødet i december hævede Federal Reserve renten for niende gang på tre år og lagde op til yderligere to i 2019. Renten er nu på 2,25-2,50 pct., hvilket er under niveauet, som størstedelen af komitéen ser som neutralt.

"Hvis væksten fortsætter med at være godt over et bæredygtigt niveau, kan en smule højere renter komme på et tidspunkt. Men hvis forholdene viser sig at være mindre robuste, vil jeg justere mit syn derefter," siger John Williams ifølge Bloomberg News.

/ritzau/FINANS

Mere fra FinansWatch

Sorte selskaber bag pensionsbranchens grønne milliarder

Flere pensionsselskaber har talt olieselskaber som BP, Shell og Halliburton med i de 248 mia. kr., branchen har meldt ind som "grønne investeringer" til regeringens klimapartnerskab for finanssektoren. "Vanvittigt," lyder det fra kritiker.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs