FinansWatch

Nets dropper at udsende løbende tal for brugen af dankortet

I takt med at konkurrenternes betalingsløsninger vinder indpas, er dankort-tallene ikke længere den bedste indikator for udviklingen i danskernes forbrug, lyder forklaringen.

Foto: Ritzau Scanpix/Liselotte Sabroe

Vil man have et billede af, hvordan den danske økonomi og danskernes forbrug ser ud, må man fremover ty til Nationalbankens kvartalvise tal, efter Nets nu har besluttet sig for at stoppe med at udsende månedlige tal for dankortet. Det skriver Børsen.

Ifølge Jeppe Juul-Andersen, direktør i Nets, handler det om, at virksomheden gerne vil sikre gennemsigtighed omkring udviklingen i dansk økonomi, hvilket han mener, Nationalbankens kvartalsopgørelser er en bedre indikator for.

"Det gør vi for at offentligheden ikke får et udklip af det samlede billede, men derimod det fulde billede fra den autoritative kilde," siger Jeppe Juul-Andersen til Børsen.

Han bekræfter samtidig, at den tiltagende brug af betalingsløsninger som Google Pay, Apple Pay, Mobilepay, Mastercard giver en "ubetinget stigende konkurrence", hvilket har en effekt på brugen af dankortet, hvis markedsandel har været støt faldende de seneste otte år.

Deprimerende december for Dankort-forbruget

Jyske Bank holder fast i opgør med Visadankortet 

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs