FinansWatch

Nasdaq lurer på køb af Oslo Børs

Nasdaq, der ejer børsen i København, Stockholm, Helsinki og Island, går efter at fuldende sit nordiske indtog med et køb af Oslo Børs, skriver Financial Times.

Foto: Ritzau Scanpix

Nasdaq tygger på et bud på Olso Børs, der er Norges klart største handelsplads for værdipapirer, efter at den norske børs selv inviterede potentielle bydere indenfor i starten af januar.

Det skriver Financial Times med henvisning til anonyme kilder.

Det skete, efter at Euronext i en auktion lige inden jul lagde et bud på 625 mio. euro - eller små 5 mia. kr. - på Oslo Børs. Efter lidt betænkningstid åbnede Oslo Børs for, at andre interesserede parter også kunne byde ind, og det overvejer Nasdaq ifølge Financial Times nu at gøre.

"Bestyrelsen i Oslo Børs har grundet kendskab til, at der også findes andre relevante aktører, som ikke deltog i buddet, besluttet at invitere til en proces, hvor aktører, der er interesserede, får mulighed for at komme med et bud på aktierne," skrev bestyrelsen i selskabet bag Oslo Børs i en meddelelse i starten af januar.

Oslos børs byder andre købere til dans efter milliardbud 

Banker og finansselskaber vil starte ny og billigere børs i USA 

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs