FinansWatch

Deutsche Bank starter ny intern undersøgelse i hvidvasksag

Undersøgelsen kommer på trods af, at Deutsche Bank hidtil i en foregående undersøgelse ikke har fundet bevis for, at banken skulle have foretaget noget forkert.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Michael Probst

Deutsche Bank, som var korrespondent bank, for mange af de mistænkelige pengeoverførsler fra Danske Banks estiske filial i Danske Bank-hvidvasksagen, har indledt en ny intern undersøgelse af sin egen rolle i sagen.

Det skriver Bloomberg News tirsdag med henvisning til tale fra Deutsche Banks topchef, Christian Sewing, i Berlin.

Den nye interne undersøgelse kommer på trods af, at Deutsche Bank hidtil i den foregående undersøgelse ikke har fundet bevis for, at banken selv skulle have foretaget noget forkert. Ifølge Sewing har Deutsche Bank undersøgt sin egen rolle i Danske Banks hvidvasksag og i sagen omkring skatteunddragelse, Panama Papers, "længe før sagerne blev offentlige".

Aktien i Deutsche Bank faldt i efteråret, da det kom frem, at banken var involveret i de to sager, og i november mødte 170 myndighedspersoner op i bankens hovedkvarter i Frankfurt og foretog en ransagning i forbindelse med sagen om Panama Papers, hvilket sidenhen har kostet på bankens indtægter, har den oplyst.

"Vi har den største interesse i at genvinde tabt tillid. Og vi er taknemlige over for de mange kunder, som også har stået ved ved vores side de seneste uger," sagde Sweing, som bad tilhørerne om ikke at "forhåndsdømme" banken, ifølge Bloomberg News.

Hvidvask for milliarder koster kundetillid i Danske Bank 

Bankbosser taler ud om sektorens nedtur: "Tæt på en katastrofe" og "værre end finanskrisen"

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs