Hvidvasksag har også skadet tilliden til Danske Bank i Sverige

Danske Banks hvidvasksag har skadet tilliden til banken på det svenske marked, erkender chef over for Bloomberg News.
Foto: Ritzau Scanpix/Jacob Grønholdt-Pedersen
Foto: Ritzau Scanpix/Jacob Grønholdt-Pedersen

Danske Bank har været i massiv modvind særligt det seneste år, hvor hvidvasksagen for alvor begyndte at rulle.

Det har påvirket tilliden til banken, og det skinner også igennem i dele af Danske Banks svenske forretning, skriver Bloomberg News, der har talt med Berit Behring, der er chef for bankens svenske aktiviteter.

Hun fortæller i et interview, at nogle kunder i Sverige nu muligvis genovervejer deres loyalitet over for banken som følge af hvidvasksagen, og at nogle kunder også udtrykker bekymring, mens de afventer udfaldet af myndighedernes undersøgelser af Danske Bank.

"Desværre har det skadet tilliden i markedet for os - selv her i Sverige. Derudover har skandalen også udløst en sænkning af Danskes "sustainability ratings", hvilket har påvirket adfærden blandt de institutionelle kunder, der tager beslutninger baseret på de vurderinger," siger hun til Bloomberg News og afviser at uddybe.

De seneste mange måneder har Danske Bank befundet sig i et sandt stormvejr, efter at Berlingske i omkring to år har afdækket, hvordan der har været mistænkelige transaktioner for store milliardbeløb og hvidvask i bankens estiske filial.

I september offentliggjorde Danske Bank sin egen undersøgelse af sagen, der også førte til, at den daværende administrerende direktør, Thomas Borgen, fratrådte sin stilling.

På det efterfølgende pressemøde annoncerede Ole Andersen også, at han på et senere tidspunkt ville træde tilbage, og det gjorde han i december, efter at A.P. Møller-Holding havde indkaldt til ekstraordinær generalforsamling.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også