Verdens største kapitalforvalter fyrer efter finansuro

Amerikanske Blackrock lægger an til en sparerunde, der vil koste 500 medarbejdere jobbet, rapporterer Bloomberg. Det er den største sparerunde hos kapitalforvalteren siden 2016.
Af ritzau finans

Verdens største kapitalforvalter, amerikanske Blackrock, vil afskedige 3 pct. af sine medarbejdere, eller i alt 500 ansatte. Det skriver Bloomberg News, der har fået fingrene i et internt memo.

Sparerunden er den største i Blackrock siden 2016, og den er et svar på de urolige finansmarkeder, som har medført et pres på indtjeningen hos Blackrock, da investorerne trækker ind i de billige indeksfonde og ETF'er.

"Markedsusikkerheden er voksende, investorernes præferencer udvikler sig, og økosystemet, vi opererer i, bliver mere komplekst," udtaler Rob Kapito, topchef i Blackrock, i det interne papir til medarbejderne.

Meldingen kommer i kølvandet af, at andre aktører også har trukket sparekortet. State Street annoncerede onsdag, at 15 pct. af ledelsen skulle skæres fra, og tidligere har AQR Capital Management også meldt ud om reduktion i antallet af medarbejdere.

I Danmark har man også set, at Danske Bank har nedjusteret, fordi handelsindtægterne har svigtet i et svært efterår på finansmarkederne.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også