FinansWatch

Finansforbundet vil sikre rettigheder for outsourcede Nordea-ansatte

Efter IBM tidligere på ugen meldte overtagelse 54 it-medarbejdere fra Nordea, vil Finansforbundet nu sikre de kollektive overenskomstrettigheder i it-virksomheden.

54 Nordea-medarbejdere skal fra 1. februar møde på arbejde hos IBM som led i en større outsourcing aftale. Mens medarbejderne beholder personlige rettigheder, er de kollektive rettigheder ikke sikret. Det får nu fagforbundet Finansforbundet til at tage kampen op, skriver Computerworld.

"IBM skal blive klar over, at aftaleparametrene på det danske arbejdsmarked også gælder for IBM. Det skal vi have taget fat på. Hvis man gerne vil være del af det danske arbejdsmarked, er man nødt til at respektere det danske aftalesystem. Der er lidt for mange, der prøver at snige sig uden om," siger Kent Petersen til Computerworld.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Ny direktør vil ikke have ret, bare fordi hun er chef: "Det bedste argument bør vinde"

Efter små tre år i Microsoft Danmark vinker Anne Marie Kindberg farvel for i stedet at blive kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar fra 1. februar. De første dage skal hun formentlig lytte lidt mere, end hun skal tale, og så ser hun frem til at blive en del af en virksomhed, der ifølge hende kommer til at revolutionere bankbranchen, som vi kender den.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs