FinansWatch

Rentereferat afslører mere forsigtig tilgang til stramninger

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, vil fremadrettet have en mere tilbageholdende tilgang til pengepolitiske stramninger. Dollarsvækkelse holder ved.

Leder af USA's centralbank, Jerome Powell. | Foto: Federal Reserve

Offentliggørelsen af referatet fra det seneste rentemøde i USA har hverken gjort værre eller bedre for dollar, som i forvejen var blevet sækket tidligere på dagen efter udtalelser fra et par af bankens fremtrædende medlemmer.

Onsdag ved 20.35-tiden koster euro 1,1544 dollar, hvilket er næsten uændret i forhold til lige før offentliggørelsen af referatet, men en pæn eurovækkelse i forhold fra niveauet 1,1445 dollar tirsdag.

Referatet fra det seneste rentemøde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, afslører en mere forsigtig tilgang til fremtidige pengepolitiske stramninger.

"Mange deltagere udtrykte synspunktet om, at specielt i et miljø med dæmpede inflationspres kan komitéen tillade sig at være tålmodig i forhold til yderligere pengepolitiske stramninger," fremgår det af referatet, som blev offentliggjort onsdag kl. 20 dansk tid.

Meldingen flugter meget godt med det, som to af den amerikanske centralbanks øverste direktører tidligere onsdag havde signaleret om renteudsigterne.

Mens chefen for centralbankens afdeling i Chicago, Charles Evans, gav udtryk for, at det kan tage noget tid, før der atter bliver behov for at hæve renten, så var der endnu mere afdæmpede toner fra chefen for bankens afdeling i Atlanta, Raphael Bostic.

Han indikerede onsdag ifølge Bloomberg News, at det også kan komme på tale at sænke renten.

"Vi er nødt til at signalere, at vi ikke er låst i en bestemt bane i vores pengepolitik," sagde han onsdag eftermiddag ifølge Bloomberg News.

"Hvis tingene udvikler sig på en måde, der indikerer, at risici alle stiger samtidig, og vi begynder at se en betydelig svaghed, vil jeg være åben for, at vores politiske svar skal forsøge at afbøde de negative aspekter af det," fortsatte han.

USA's centralbankchef vil ikke bøje sig for Trump 

Investorerne ser Fed stoppe rentestigninger  

Mere fra FinansWatch

Topdanmark holder udbyttefest

Ved den kommende generalforsamling vil Topdanmark foreslå at uddele, hvad der svarer til 145 pct. af årets overskud. Det er mere, end analytikerne havde regnet med.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs